Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Előbb-utóbb csak érintőképerny...

Előbb-utóbb csak érintőképernyős telefonok lesznek?

Figyelt kérdés
Teljesen ki fogják vonni a forgalomból a hagyományos, gombos telefonokat? Már most is alig van...
2013. jún. 14. 20:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
biztos hogy nem. de elég ritka lesz
2013. jún. 14. 20:09
 2/11 anonim ***** válasza:
78%

Alig van? Csak pár hónapja sikerült elsőnek az érintőképernyőnek átvenni a vezetést az eladások terén. Talán májusban volt elsőnek, hogy kb 51-52% érintőképernyős telefont adtak el, míg a maradék butafón volt.

Szóval még messze a kihalás, de előbb-utóbb biztos kihalnak.

2013. jún. 14. 20:11
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem fognak kihalni a "butatelefonok". Időseknek, gyengénlátóknak, vakoknak az okostelefonok általában nem jók, mert nem látják, nem érzik a gombokat. Sőt időseknek néhány éve divatba jöttek az ún. kedvestelefonok is, amik pont úgy vannak kitalálva, hogy csak az alapfunkciókat tudják, de extra nagy a kijelzőjük és a billentyűzetük. No meg persze rettenetesen hangosak :D
2013. jún. 14. 20:17
 4/11 A kérdező kommentje:

Én 22 éves vagyok, van mobilom, tudok vele netezni, fotózni, videózni, e-mailezni...stb.

Egy ismerősöm most vett érintőképernyős telefont...megnéztem...ha az enyém lett volna, biztosan földhöz vágom!

2013. jún. 14. 20:37
 5/11 anonim ***** válasza:
54%
Egy idő után ki fognak halni a gombos telefonok, de az se most lesz, hanem úgy 50 év múlva
2013. jún. 14. 21:25
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez is egy körforgás lesz, mint minden. Mielőtt kihalnának, ismét rájönnek, hogy mégsem az érintős a legjobb, mégis praktikusabb a gombos.

Mondjuk ha véletlen mégis csak érintősek maradnak, szerencsére a vakok számára már olyan beszélőprogram is van telóra, amivel érintőset lehet kezelni. Bár ahogy olvastam, így is csak akkor fogok érintőset venni, ha gombosat már sehol sem kapok, még használtan sem. Hiába van érintősre beszélő progi, a leírása alapján nem egy egyszerű menet a használata. Azaz a használata még nem is lenne bonyolult, csak sokmindent meg kell tanulni, sokmindent fejben kell tartani. Mit hányszori érintéssel, milyen irányú simítással lehet elérni.

2013. jún. 14. 22:04
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem fognak kihalni. Mindig lesz egy olyan fogyasztói réteg, akinek hagyományos telefon kell. Mert tud, és mert mer normális tempóban élni. Egy email ráér addig, ameddig gép elé kerül. GPS helyett jó a három dimenziós térlátás és képzelőtehetség. Fényképezni fényképezőgéppel kell.

És telefonálni pedig telefonon. Azzal a nyugodt tudattal, hogy nem kell záros határidőn belül valahol valami töltési lehetőséget találni, mint egy erősebb okostelefonnal, mert szegény okoska mindjárt éhen hal, fél nap intenzív használattal leszívta az akkut.

Ezek a lassabban élő (vagy inkább: élő) emberek nagyon jól megismerik egymást a csak szükség esetén és csak telefonálásra használt telefonjaikról. Közben valami szomorú félmosollyal szemlélik az éjjel-nappal valami tappanytús lószart b*sztató szerencsétleneket. Akik ha épp nincs térerő vagy hiénázható nyitott wifi, hát úgy odavannak, mintha kitört volna a harmadik világháború.

A kérdezőnek: Már most is alig van gombos telefon? Pontiosítanám: azokban a körökben, ahol te mozogsz, elképzelhető. De nem jelenti azt, hogy mindenhol.

Ez is csak egy divat, el fog múlni. Amikor rájönnek hogy sokkal sérülékenyebb, hamarabb elavul, stb...

2013. jún. 14. 22:37
 8/11 anonim ***** válasza:
0%

#2 vagyok, a sok okosnak gratulálnék, aki lepontozott, annak ellenére, hogy amit írtam az minimum 100%-os.

Oké, hogy az öregeknek az érintőképernyős telefon a jobb, de szerintetek 200 év múlva hol lesznek a gombos telefonok? Valószínű egy most 14 éves gyerek, akinek hozzá van nőve a kezéhez a telefonja majd idős korára visszamegy a butafónhoz.

Szóval amint meghal pár idősebb generációs, valószínű nem nagyon fogsz gombos telefonokkal találkozni.

Pár darab még biztos lesz, de már a piac 1%-a sem hiszem, hogy az lenne.

2013. jún. 15. 09:10
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Tök mindegy mit hiszel.

Remélhetőleg mindig lesznek normális emberek, akik a tartós (nem az, de így hívják sajnos) fogyasztási cikkeiket racionális szempontok alapján szerzik be.

Nap mint nap látom a sok sírást, ez miért nem megy, azt hogy frissítsem, elcsesztem a rootolást, időnként lefagy, lassan bootol.... folytassam?

Nekem egy telefonnak ne legyenek ilyen nyűgei. Ha hívnak, csörögjön, ha telefonálni akarok, működjön. Lehetőleg egy hétig egy töltéssel.

És nem érdekel, hogy eközben ki mit gondol. Nekem erre van szükségem, és nekem így jó. Aki esetleg veszi a bátorságot, és szóvá teszi, hogy miért nem veszek már egy tapizós szart, az utána magára vessen...

2013. jún. 15. 10:18
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
nem de nagyon vissza fognak szorulni
2013. nov. 27. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!