HTC One vagy Galaxy S4?

Ez egy jó kérdés. El kell döntened mi az ami a számodra mérvadó egy okostelefonban. A SAMSUNG GALAXY S4 Eőssebb akumulátorának és super amoled (-20%)kijelzőjének köszönhetően hosszabb üzemidővel rendelkezik. Rengeteg újdonságot rejt magában. Arcfelismerés, érzékeli, ha nem nézed a kijelzőt és leállítja a filmet, érzékeli ha közelit az újad a kijelzőhöz, gesztusokkal is hangutasítással is irányíthatod.
A HTC ONE jobb minőségű anyagból alumíniumból készült. Jobb a hangja a sztereó több hangsávú hangszórónak és speci szoftvernek(audio beats) köszönhetően. A kijelzője super IPS a legjobb a piacon mind pixelsűrűségben mint a színek tekintetében jobb az amolednél. Szoftware terén a HTC leegyszerűsítette az androidot. Nem olyan csicsás a formák letisztultak a rendszer áttekinthetőbb jobb lett. Összegzés:
SAMSUNG GALAXY S4: Hosszabb üzemidő
jobb kamera
inovatív kezelhetőség
HTC ONE: alumínium unibody kialakítás ami sokkal jobb és szebb a műanyagnál
legjobb minőségű kijelző a piacon: super IPS
legjobb hangzás stereó többsávos hangfalak (audio beats technológia)
letisztult áttekinthetőbb szoftware (HTC SENSE)
Neten van 50 teszt már angolul, de még youtube-on is, illetve szavazások is:
A lényeg, esetek 80-85% aki probálta mind2-t, (gondolok itt a netes teszterekre) a HTC -t választaná.
Pl. olyan public szavazást még nem találtam ahol S4 nyert volna minden marketingjének ellenére
Angolul érdemes egy két tesztet elolvasni lehetőleg minél frissebbet (ott már valoszeg nem laggol annyira az S4, illetve A HTC One kameráját updatelten nézik).
Összességében amiben jobb a HTC:
- éjszakai kamera, foto
- közeli tárgyak fotozása
- sebesség (itt pl. jól látszik, hogy a galaxy S4 alul marad:
https://www.youtube.com/watch?v=RlaJMIe4Gj0
- képernyő (fehér kevesebbet fogyaszt, kb 2x fényesebb, nagyobb a ppi száma, szebbek a színek (kivéve a fekete) , napos időben is látszik
- kamera nagyobb szögben lát
- kamera szoftver (ez szubijektív)
- videoban a hang, illetve a video stabilizátor, illetve szerintem a felviétel minősége is jobb, de ezt lehet csak én látom bele, de az biztos, hogy nagyobb szögben tud felvenni
- anyagminőség
- tárhely (belső mem. gyorsabban futnak a dolgok, S4-en lévő belső 7Gb lehet csak appot tenni, ami mem. kártyán van azt lassabban olvassa
- tökéletesen fut, nem laggol mint az S4 (ezt valoszeg javítják majd)
Hátrány:
- nehezebb szerelhetőség
- nem cserélhető az aksi, csak szervízben
- ha betöröd drágább cserélni a képernyőt szerintem (bár azzal nem lesz könnyű dolgod
https://www.youtube.com/watch?v=VVNI9Kflqw4
- ha leejted szerintem jobban sérülhet mint az S4
- fényes nappal az S4 jobb képeket csinál (ez zoomolásnál jön elő főleg - de pl. a nappali videoknál szerintem megint csak az One nyer)
- nincsen egy csomo (feles) feature, amit mellesleg sokan fagyasztanának mert emiatt laggol az S4
- szervizelése több idő (nem jönnek házhoz mint a Samunál, illetve szerintem ha lejár a gari akkor drágább javítani)
- kesztyűben nem lehet használni (van spec. kesztyű erre)
- nincs multiwindov, csak multitaszking (az mind2ben van)
-nem bővíthető mem. kártyával (kinai verzió 2 simes és azt pl. lehet bővíteni, de az itt nem fog megjelenni)
Kb ennyi.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!