Nokia Lumia 920 vagy Note 2?
Én a note 2-t láttam jobbnak, de sok helyen annyira odavannak a 920-ért, pedig árban ugyanannyi mint note 2.
#5, #8 és #9 THX.
Én android párti vagyok, S3-at használok.
Tudok laggoltatni egy WP-t is. Maga az android nem laggol, csak 1-2 túl sok rammot igénylő alkalmazás, de akkor kilépsz belőlük (vagy hagyod tovább futni, csak a menübe mész)és használhatod lagg nélkül. Nekem csak rootolás után történt olyan, hogy valami annyira fagyasztotta, hogy újraindult.
A töltő (látom samsungra is van) gyorsabban tölt vagy mi?
Note 2 sokkal tovább bírja, azt tényleg kihasználom.
Fényképezgetésre meg tudok várni 4mp-t míg ráfókuszál note 2, de ha azonnal fényképezel (akár arcot is) akkor is elég szép.
Androidra szerintem kell a többféle ugyanabból az alkalmazásból, mivel az egyiken ez, a másikon az nem megy el.
Melyikre vannak jobb játékok?
Alkalmazásokból számomra nélkülözhetetlen: Torrent, Scanner, Team Viewer, Office, Skype, Total Commander, navigáció (UI: Navigációt úgyis letudok tölteni).
Én WP-t használok 1,5 éve, de sose laggolt még. És igen! Strapálom rendesen. 512 MB RAM a WP-nél mennyi mindenre elég. Androidon meg kell az 1 GB RAM egy játék közben.
A dolog ott vérzik a note2 esetében, hogy neki a kamera retesznyílása nem 1.9-es, mint a Lumiáé. Így sötétnen nem látszik annyi minden. Sötétben meg nagyban az ISO is közrejátszik, meg a led villantó ereje. Elég csak egy videót nézni a youtube-on. Szinte mindenhol a Nokia kamerája nyer.
A WP pedig ízlések és pofonok. Vagy megszokod és imádod, vagy nem és utálod. De hogy használható és kézreálló az tény.
Nem elég tudni a hibáit, mert pl. én is tudom az i5-ről, hogy nagyon sok hibája létezik, és fórumokon írtak róla, de lehet, hogy ha neked lenne 1 i5-öd, akkor nálad nem lenne ilyen gond, mert pont olyan készüléket kaptál. Viszont ha te hallod a haverjaidtól, hogy ilyen-olyan sz@r az Android, akkor az mégsem lehet elég. Ha élvezni akarod az Androidot, akkor 100ezer felett már jókat kapni, viszont ott is lehet kifogni vacakot. Ezért kell utánanézni, hogy mit is vesz az ember. Tudod, nem véletlen van nagyon sok elégedett Android felhasználó, és nem azért ez a legelterjedtebb, mert valami vacak lehet.
Ha pedig valaki nem ért a telefonjához, akkor igen, durván laggolhat. De persze vannak teljesen buta Android felhasználók, akik azt sem tudják, hogy mit is tud igazából a telefonjuk.
Kérdező:
"A töltő (látom samsungra is van) gyorsabban tölt vagy mi?"
Melyik töltőre gondolsz? A gyári töltő 2 amperes, körülbelül 2óra alatt feltölt vele a telefon. Az indukciós töltő hivatalosan nincs hozzá, de pl. ebay-en több félét lehet találni. Mivel szoftveresen tartalmazza, így lehet vele.
Amúgy itt van a hátlap: [link]
"Note 2 sokkal tovább bírja, azt tényleg kihasználom. "
Igen, én tegnap reggel vettem le a töltőről a telefont, és még 30%-on van úgy, hogy használtam rendesen, és játszottam is rajta. Ha éjszaka kikapcsoltam volna a wifit, akkor lehet, hogy még 50%-on lennék.. :) 3 és fél óra kijelző használat van benne épp.
"Melyikre vannak jobb játékok?"
Az Android vs WP8-nál Androidék vannak előnyben játékok terén, mert régebb óta van jelen az Android, így szerintem egyértelmű. Habár most a WP8 elég sok Gameloft-os játékot kapott. A főbb 3 OS-t nézve pedig az iOS-re van több játék, mert az még régebbi, és csak később jött a többi játék Androidra, és a WP8 van a legkevesebb játékkal. De majd változni fog, ha így halad a WP8, akkor lesz majd több is. De ezt 1 WP8 felhasználó írta is, hogy a 15ezer nekik elég. Hát legyen. :)
Az appoknál valaki írta, hogy torrent nincs rá. Talán Team Wiewer sincs, bár ezt nem tudom. Amúgy Androidnál én a Splashtop-ot használom, szerintem az elég jó, és win8-al kompatibilisebb, mint win7-el.
13# Mennyi idő alatt töltődik fel kikapcsolt állapotban?
Igen arra a wireless-re gondoltam. A fényképezőn kívül miben jobb még? A OPrendszert mostmár hagyjuk.
Kikapcsolva nem szoktam tölteni a gyári töltővel, de bekapcsolva 2 óra körül van. Az indukcióssal kapcsolatban nem tudok semmit írni, mert nincs, csupán én is nézegetem mostanában. Lehet, hogy hamarosan veszek. Amúgy lassabban töltődne a wireless-es szerintem. :)
Hát, a hardware erősebb(de írták, hogy a WP-nek a gyengébb is elég. Az 1 más világ), jobb a hangchip(wolfson) benne, a kijelzőt nem írom, mert egy ugye egyén függő. Az összeszerelési minősége mindkettőnek jó. De csak nézd meg őket élőben, és tényleg, azt javaslom neked, hogy a készülék vásárlás előtt nyomkodd meg őket, mert hidd el, megéri. Mert lehet, hogy itt most a válaszok alapján jónak tűnik az egyik készülék, viszont lehet, hogy megnyomkodod, akkor lehetséges, hogy teljesen más véleményen leszel majd. De persze nézhetsz videókat is(ajánlott) róluk.
Itt 1 videó:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!