Egy gyárilag független telefont, (tehát nem utólag függetlenítettről van szó), le lehet-e tiltani IMEI kód alapján vagy bármilyen formában? (lent még bővebben kifejtem)
és azt hogyan, például ha lopott ?
Mondjuk ki van téve eladóba egy telefon az interneten, gyárilag független, hogy biztosra menjek, hogyan tudom leellenőrizni és elkerülni a telefon tiltását ?
"
Az a szolgáltatóknál az előfizetéses telefonoknál van, mármint a feketelista, ami azt jelenti hogy nem fizeti a részletet"
Igen, az is, és egyéb más miatt is letilthatják.
Biztosítást kötök rá, eladom neked, vagy egy használt gsm-esnek, aztán lopottnak jelentem.
Na igen, erre már időközben én is rájöttem, hogy a rendőrségnél fel tudják jelenteni, hogy ellopták a telefont.
De abba neki mi a jó, hogy eledja a telefont és letiltatja, el fog élvezni vagy mi ? Mikor már nem is az övé, meg pláne megkapja a pénzét is, és még így is kicsesz a másikkal. Na akkor tudom fel mutatni az adás-véltelit és ezzel bizonyítani, hogy nem loptam el a telót.
Végülis akkor adás-vételit mindenképpen kell írni ilyen esetben, de lehet jobb újonnan vásárolni készüléket igaz drágább de biztosabb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!