Normális ha a 16gb eredeti samsung microsdhc kártya valójában 15gb? Tudom hogy sosem valós a ráírt érték, na de 1gb veszteség?
Az a valós és nincs veszteség.
Mivel a gyártók gigabájtban veszik a méretet, ahol 1000 a váltószám, számítógépnél viszont gibibájt, azaz 1024-es a váltószám, így a 16 GB amúgy 15.25 GiB-re jönne ki (gondolom #2 linkjében is a decimális és bináris különbségéről írnak, csak lassú volt a link, nem nyitottam meg).
Az a 0.25 GiB meg meg már vagy fájlrendszer vagy csak szimplán a nem olyan jó minőségű gyártás miatt kevesebb.
Hát nem :D 15.342.....stb
De sokra mennék ha 16-ot írna ki, attól még úgysem lehetne annyit használni,
Még valami, nem értek hozzá azért kérdezem, a memóriakártyát ha a géphez kötjük nem kéne a gépnek kiírnia hogy az éppen pl egy samsung memóriakártya úgy mint a pendrive-nál?
Mellékelek egy képet: [link]
Tehát a lényeg, minden oké, nem szükséges visszavinnem?
A kép alapján akkor a valós tárhely 15.711 ... azaz ráférne egy 15gb-os cucc? Vagy mégis a 14,7 a jó adat.
Árulás! Az én pendrive-om is csak 15 810...bájt...:)
Újonan kellet volna megnézni, lehet pusztult valamennyi a tárhelyből. De lehet, hogy hivatalosan is van ennyi tűrés. 15 gigás fájl igazából ráfér, de gyakorlatilag mégsem. Az oka le van írva a linkelt oldalon, nem fogom újra bepötyögni, mert felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!