Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért sokkal drágábbak a...

Miért sokkal drágábbak a kártyafüggetlen telefonok?

Figyelt kérdés

Azt nézem, hogy pl. Tmobilenál egy telefon feltöltőkártyásam 70e. Függetlenítve meg megvan 100e is.

De mégis miért?

Úgy érzem r*hadtul nem éri meg ez!

2013. máj. 30. 11:12
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Igen, ha van egy másik szolgáltatónál számod és ahhoz nagyon ragaszkodsz és nem akarod illegálisa függetleníteni a telefont.
2013. máj. 30. 11:39
 12/21 A kérdező kommentje:
De ha amúgy is Tmbileos vagyok, akkor felesleges nem?
2013. máj. 30. 11:42
 13/21 anonim ***** válasza:
Ezt próbáltam sugallni, igen.
2013. máj. 30. 11:46
 14/21 reptoid ***** válasza:

Nézd, úgysem váltogatsz 2 havonta szolgáltatót szeritem, szóval akár kártyásként sem gáz függő telefont venni. Ha veszel egy függetlent 30 ezerrel drágábban, akkor ez csak akkor éri meg neked, ha utána amíg használod a telefont, folyton váltogatsz szolgáltatót, díjcsomagokat, hogy mindig a legolcsóbb legyen neked. Így aztán a sok kis váltogatásnak a végén ki kell termelnie 30 ezer forint megtakarítást.

Na most egy csomagváltással jó esetben spórolsz 3 Ft-ot percenként, és félévente találsz egy jobb díjcsomagot. 5000-t beszélsz 3 hónap alatt, legyen egy perc beszélgetés 33 Ft (csak tippelek), vagyis kijön belőle 150 perc beszélgetés, egy félévben 300 perc. Vagyis ha csomagot váltasz, akkor egy félév alatt összespórolsz egy ezrest. A második váltással lehet megspórolsz már 1200 Ft, és így tovább. Így is több, mint tíz év, míg behozza a +30 ezres többlet árát a független készülék ;)

2013. máj. 30. 11:48
 15/21 A kérdező kommentje:
Aha! Értem! Csak meglepett, hogy valaki 30-40ért többért vesz telefont...
2013. máj. 30. 12:00
 16/21 Osynho ***** válasza:

Nincs ebben semmi meglepő. Egy telefon függetlenül (nem függetlenítve, mert az nem ugyanaz!)kerül X Ft-ba. A szolgáltató, meg azért adja olcsóbban, mert csak az ő hálózatán tudod használni az adott telefont, így fizetsz is neki, tehát van haszna. Ezért tudja olcsóbban adni. Ha te utólag függetleníted, akkor törvényt sértesz.

Egyébként a környező országok közül talán nálunk a legdrágábbak az előfizetéses készülék árak.

2013. máj. 30. 12:03
 17/21 anonim ***** válasza:
Mutasd már nekem azt a telefont ami olcsóbb feltöltőkártyásan, mint kártyafüggetlenül. Az utóbbi években rohadtul nem ez a tendencia...
2013. máj. 30. 14:06
 18/21 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

Most nem Tmobile, mert ott nem kapható, de PÉLDÁNAK MEGFELEL!!!

2013. máj. 30. 14:20
 19/21 pinkpancser ***** válasza:

Mennyi?

[link]

2013. máj. 30. 15:05
 20/21 anonim ***** válasza:

Vegyük számításba hogy a telenor gyári garit ad a vip phone meg töltőn sé telefonon kívül semmit (sőt néha még hálózat függő is a telefonjuk...). De hivatalos forrásból, hivatalos garival az edigitalban (ami nem egy olcsó bolt) 99.900 Ft.

[link]

2013. máj. 30. 15:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!