Szerintetek az okostelefonok, tabletek kiválthatják a PC-t?
Felhasználási területtől függ.
Közeljövőben a casual felhasználónál, akik csak facebookoznak meg pár hírportált megnéznek azoknál simán kiválthatja a PC-t.
Viszont a játékosokat, programozókat, képszerkesztőket, videószerkesztőket, és minden ilyen "speciális" felhasználónál nem fogja kiváltani a PC-t, legalábbis a közeljövőben (mármint közeljövő az informatikában az talán 5-10 év).
Később viszont el tudom képzelni, hogy kiváltja, de csak úgy, hogy azért lesznek a tabletekhez komoly dokkolók, egy jó billentyűzet és egy jó egér, amivel úgy használható, mint egy gép. Illetve addigra talán már lesznek rá olyan szoftverek, amik megütik a PC programok szintjét, hisz hiába van valamilyen képszerkesztő, videószerkesztő vagy akármilyen program mobil készülékekre, azokon jóval nehezebb a munka, mint egy asztali gépen, nem képes annyi dologra, elképzelhetetlen, hogy azon dolgozzon valaki.
De ezek a programok is fejlődnek, hardveresen is nagyon fejlődnek, szóval tényleg az egyetlen hátrány az az érintőkijelző, amin komoly dolgokat nem lehet csinálni, viszont azt egy billentyűzet és egér megoldja.
Ha lesznek jó szoftverek, dokkolók, erős hardver, akkor még egy dologban lesznek lemaradva ezek a gépektől, ami a kijelzőméret.
Egy 10"-es tablet már nagy hordozhatóság és minden szempontjából, viszont dolgozni 20" alatt "nem lehet", 20"-es tableteket meg már hordozni nem lehet.
Erre vagy megoldás lenne egy olyan dokkoló, mint pl. az Asus megoldása, amikor a telefont belerakod a tablet dokkolóba, csak itt egy alapból nagy tabletet raknál bele egy monitor méretű dokkolóba, vagy beépített projektorok. Mindkettő megvalósítható, szóval a jövőben akár teljesen kiválthatják ezek a gépeke.
számomra a pc-t még egy laptop sem tudja felváltani nem hogy egy tablet vagy telefon.
A válasz 32%-ban hasznosnak tűnik.
örülök hogy valaki jobban tudja helyettem ugyan is magamról írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!