Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Szerintetek az okostelefonok,...

Kpe kérdése:

Szerintetek az okostelefonok, tabletek kiválthatják a PC-t?

Figyelt kérdés
Napjainkban a telefont a telefonálás mellett netezésre, fényképezésre, zenehallgatásra, játékra használják.Vannak funkciók,amiket gépen jobb csinálni(torrent,word,excel, powerpoint, photoshop). Egy felső kategóriás telefon még csak részben váltaná ki a pc-t. Nekem ez a véleményem erről.Ti mit gondoltok, mennyi idő,mire ez bekövetkezik?

2013. máj. 18. 09:27
 1/10 anonim ***** válasza:
nem fog bekövetkezni egy dolog netezni telefonon de a kisebb képernyő eleve hátrány azon soha nem fogsz olyan jól játszani mondjuk wow-ot, a telefon átmeneti és fontos eszköz marad de a pc-t nem fogja felváltani.
2013. máj. 18. 09:39
 2/10 dirtboy ***** válasza:
számomra a pc-t még egy laptop sem tudja feváltani nem hogy egy tablet vagy telefon.
2013. máj. 18. 09:45
 3/10 A kérdező kommentje:
Ha nem is váltaná ki,de helyettesíteni tudná esetleg.
2013. máj. 18. 09:52
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha éppen nem vagyok gépközelben akkor jó hogy sok dolgot eltudok intézni a telefonról, amúgy nálam nem váltja ki, csak ha nincs ló akkor jó a szamár is...
2013. máj. 18. 10:14
 5/10 dirtboy ***** válasza:
bizonyos dolgokban tudja helyettesíteni de pc nélkül én nem tudnék meglenni csak telóval pl.
2013. máj. 18. 10:22
 6/10 anonim ***** válasza:

Felhasználási területtől függ.

Közeljövőben a casual felhasználónál, akik csak facebookoznak meg pár hírportált megnéznek azoknál simán kiválthatja a PC-t.

Viszont a játékosokat, programozókat, képszerkesztőket, videószerkesztőket, és minden ilyen "speciális" felhasználónál nem fogja kiváltani a PC-t, legalábbis a közeljövőben (mármint közeljövő az informatikában az talán 5-10 év).

Később viszont el tudom képzelni, hogy kiváltja, de csak úgy, hogy azért lesznek a tabletekhez komoly dokkolók, egy jó billentyűzet és egy jó egér, amivel úgy használható, mint egy gép. Illetve addigra talán már lesznek rá olyan szoftverek, amik megütik a PC programok szintjét, hisz hiába van valamilyen képszerkesztő, videószerkesztő vagy akármilyen program mobil készülékekre, azokon jóval nehezebb a munka, mint egy asztali gépen, nem képes annyi dologra, elképzelhetetlen, hogy azon dolgozzon valaki.

De ezek a programok is fejlődnek, hardveresen is nagyon fejlődnek, szóval tényleg az egyetlen hátrány az az érintőkijelző, amin komoly dolgokat nem lehet csinálni, viszont azt egy billentyűzet és egér megoldja.

Ha lesznek jó szoftverek, dokkolók, erős hardver, akkor még egy dologban lesznek lemaradva ezek a gépektől, ami a kijelzőméret.

Egy 10"-es tablet már nagy hordozhatóság és minden szempontjából, viszont dolgozni 20" alatt "nem lehet", 20"-es tableteket meg már hordozni nem lehet.

Erre vagy megoldás lenne egy olyan dokkoló, mint pl. az Asus megoldása, amikor a telefont belerakod a tablet dokkolóba, csak itt egy alapból nagy tabletet raknál bele egy monitor méretű dokkolóba, vagy beépített projektorok. Mindkettő megvalósítható, szóval a jövőben akár teljesen kiválthatják ezek a gépeke.

2013. máj. 18. 12:37
 7/10 dirtboy ***** válasza:

számomra a pc-t még egy laptop sem tudja felváltani nem hogy egy tablet vagy telefon.

A válasz 32%-ban hasznosnak tűnik.

örülök hogy valaki jobban tudja helyettem ugyan is magamról írtam.

2013. máj. 18. 12:44
 8/10 anonim ***** válasza:
PC-t nem hiszem hogy kiváltaná mert olyan erős telefont,meg tabletet nem gyártanak majd egyhamar.Meg a kicsi kijelzőméret miatt sem.Laptopot azonban lazán.Nekem nincs PC-m csak laptopom de azt szinte teljesen kiváltotta a Galaxy S4-em.
2013. máj. 18. 15:34
 9/10 anonim ***** válasza:
Nemsoká olyan tabletek lesznek amik kiváltják gondolj bele hogy már most milyen játékok mennek a tableteken :Need for speed,gta,minecraft,fifa, és lassan már minden játék megy rajtuk
2013. máj. 19. 14:42
 10/10 dirtboy ***** válasza:
az élet nem csak a játékok körül forog,egyre jobbak a tabletek de a pcket is fejlesztik,a tabok sosem érik utol a pc-t.
2013. máj. 19. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!