A Samoled túlszaturált, hideg és mesterséges színekkel dolgozik, de kevesebbet fogyaszt.Mondjuk ez is csak akkor igaz, ha a kijelző zömét fekete árnyalat borítja (Fekete háttér, stb.)A fehér az kékes színű.
Az SLCD színhűbb, a fehér az inkább sárgás egy kicsit, a fekete az inkább sötétszürke, de természetesebbek a színek és nem túlszaturált.
Mindkettőnek van előnye és hátránya, innentől kezdve meg egyéni preferencia kérdése.Én egyébként az SLCD-re szavazok.
Mivel Spuer Amoled esetén a Kék subpixelek mérete a legnagyobb, a zöld a második, és a piros mérete szinte eltörpül a másik kettő mellett, így magától értetődik a fehér szín kékes árnyalata.De semmi gond, ha nem veszed észre benne.Mint Ahogy az SLCD sem teljesen fehér.A ppi-nek meg semmi köze nincs a színhűséghez, de semmi gond... :)
Na például...a sötétszürke (ami fekete lenne) slcd-n, és a "fehér" az amoleden.
A fejlesztési számok meg nem feltétlen jelentik azt, hogy szebbek, telítettebbek és esetleg még természetesebbek is a színek.
Samoled subpixelek az S4-ben.Se nem pentile, sen nem rgb elrendezés, de a pixelméretek maradtak arányaikban egymáshoz képest ugyanakkorrák, mint a korábbi fejlesztésekben, így(függetlenül attól, hogy annyiban változott, hogy az S4 kijelzőjében már a zöld a legkisebb subpixel:
...Ezért lesz színhűtlen a Samoled fehérje.Akár Amoled, Akár Super Amoled, Akár pentile matrix elrendezésben vannak a subpixelek, akár rgb mátrixban, akár valami másban, mint az S4 esetén, a színhűségen nem változtat, ahhoz a pixelméreteken kellene változtatni.A samoled nem tud kikeverni rendes, természetes fehéret.
Az SLCD meg működési elvéből nem fog soha teljes feketét adni az aktív háttérvilágítás miatt.Az a fekete papír sem fog feketének tűnni, amit hátulról átvilágítasz egy zseblámpával pl, hanem sötétszürke.A samolednek annyi az előnye, hogy ott a pixelek bocsájtják ki a fényt, és a fekete azért fekete, mert az adott pixel épp egyáltalán nem világít.És pont ebből is fakad az, hogy bizonyos esetekben energiatakarékosabb, mint az slcd, vagy az ips, vagy a tft lcd.
Egyéb óhaj-sóhaj, kérdés, miegymás amivel még szeretnél kötözködni?
Elbeszélsz mellettem a 44%-oddal együtt.Ki a francot érdekel a PPI, őszintén?Rajtad kívül itt kettőnk közül senki sem említette, mert mint mondtam, a ppi-nek semmi köze nincsen a megjelenített színek színhűségéhez.A szubpixelek egymáshoz viszonyított méretének viszont van.Korábbi samolednél a piros kevés a kék és zöldhöz képest, az S4 kijelzője esetén meg a zöld kevés.Senki nem beszélt itt neked pixelekről, meg képélességről, színekről és színkeverésről volt szó, nem tűnt még fel neked?
Az "S4-en a a fekete, meg fekete?" Ugyan ezt mondtam én is az első és a második hozzászólásomban is.És meg is magyaráztam neked, hogy csak a működési elvében rejlik a mikéntje.Vagy ennyire olvasási és értelmezési problémáid vannak?
Minek jössz most te itt mikroszkóppal, meg fullHD-vel, mikor nem arról van szó, hogy a megjelenített felületen akármi is legyen az, mennyire "pixeles", vagy épp nem az?
Olvasni tanulj meg először, mielőtt valami baromi okosat próbálnál meg ide köhögni...
Látom még mindig nem sikerült megérteni azt, amit írtam.De egy feltehetőleg 14 éves kölyöknek felesleges is magyarázni bármit is szvsz...
(Offért elnézést)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!