Rossz a telefon akujának ha minden ejjel toltom, fuggetlenul attol hogy le van e merulve?
Ha szamit valamit Blackberrym van. Es ugy toltom hogy ejszaka (minden ejszaka) es ha egyaltalan nincs lemerulve,akkor is,de valamikor le van merulve. Na ertelmes vagyok :D szoval a lenyeg hogy ma azt vettem eszre hogy nem hasznaltam megis alacsony az aku toltottsege.. Lecci csak olyan irjon aki biztosan tudja,nem csak tippel. Koszi
(Meg valami eszembe jutott: ha veletlenul elcseszodne az aku akkor lehet kulon venni hozza? Es kb mennyiert?)
elméletben rosszat nem teszel vele, nekem is mindig így van amióta telefonom van (~9év) de nem tapasztaltam gondot szerintem letölthettél valami szutykot, ami megeszegette az aksidat,
technikaibban:
amikor töltöd a telefont az nyilván az áram felvételt belepakolja az aksidba, ha feltöltődött akkor pedig (Ni-MH biztos de szerintem a Li-ion és a Li-ion polymer is) át áll úgynevezett csepegtető töltésre azaz mindig készenlétbe tartja az akkut, mivel be van kapcsolva (gondolom) a telefon ez nem is baj, mert elhasználja, így nem csepegtet feleslegesen... ha egy félévvel előbb szolsz akkor azt is megmondom hogyan állapítja meg, hog feltöltött-e már, de ezt régen tanultam :D...
ha mindenképp új aksit akarsz akkor azt hiszem a gyári az 10.000 körűl van, de az utángyártott (ha jót sikerül kifogni, akkor szinte ugyanaz mint a gyári, csak más gyártotta) az jóval alatta van, láttam már 3.000 körűlit is.
köszi mindenkinek. :)
Akkor még valami: Ugye én még suliba járok (:S) tehát reggel 8 kor elmegyek itthonról és 2-kor hazajövök.
Ha nincs teljesen lemerülve a telom akkor ha nem tölteném,reggelre lemerülne(?) +akkor napközbe hogy használljam? Tehát ugymond a biztonság kedvéért töltöm fel este,nehogy esetleg reggelre lemerüljön (lemerül akk is ha nem nyúlok hozzá?) és félek hogy suliba lemerül..(és igen használom mert zenét hallgatok és telefonálok,netán netezek vagy sms-ezek.)
Ja és lécci most ne térjünk ki arra hogy suliba tanulni kell :D
le tud merülni, ha nem használod, csak lassabban, viszont akkor nem merül egyáltalán, ha kikapcsolod, (ha gyanusan gyorsan indul, akkot akksit is kiveszed, mert lehet, hogy stikába megy még :D)
szerintem nyugodtan használd így mert legrosszabb esetben is, 2000 feltöltés, ha csak minden este töltöd az napi 1 töltés és 2000/365=5,47 szóval több mint 5 évig hitelesítve van és általában, 2 évente cseréltek telefont (nem mindenki) és ahhoz van aksi, de ha akarod, két naponta töltöd úgy 10 év és tovább bírja az aksi mint a telefon maga :P
több mint 10 évig akarod használni? :)
de amúgy azt hiszem, hogy van valami speckó funkciójuk az okos telefonoknak, ha csak erre használod kibírja a két napot, pont ma figyeltem meg, hogy harmadik óra után is 90+ volt az akksi, csak nem tudom mi ez a funkció :D
amúgy mint említettem a te metódusoddal is, több mint 5 évig bírnia kell, szóval szerintem ötévente egy új akksi nem nagy áldozat, és így 70 év alatt max 14x kell venned, de ha jól gondolom 15 év mulva már a gyártó se lesz meg, szóval nyugkttan használd ahogy eddig ;)
ja eszembe jutott a funkció neve: telefonálás :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!