A ps vita vagy a galaxy s4 gpu-ja, cpu-ja a jobb?
Mindkettőben az SGS4 a nyerő, CPU-ból elég annyit mondani, hogy SGS4-be már Cortex A15-ös magok lesznek, míg PS Vita-ban Cortex A9, GPU terén meg szintén jobb az SGS4-es PowerVR SGX 544MP3, mint a PS Vita-s PowerVR SGX 543MP4+.
De, és ezt érdemes megemlíteni, nyers erő terén hiába jobb az SGS4, más OS-t futtatnak, a PS Vita-n futó OS csak Vita-n fut, tehát az agyon lett optimalizálva, míg az Android nem csak SGS4-en megy.
Illetve a PS Vita-s oprendszernek nincs akkora igénye, főleg játékra lett kihegyezve, amiből adódóan gyengébb hardveren is jobb játékok vannak és lesznek rá még 1-2 évig technikailag és csak úgy játékok szempontjából, mint akármilyen telefonra.
Illetve amúgy sem használ még ki semmi sem 2 magnál többet telefonok esetében, szóval tök mindegy, hogy erősebb-e, olyan, mintha lenne egy i7-es géped Titan VGA-val és Minecraft-ra használnád.
Nem tudom honnan veszed, hogy 3 A9-es mag és 1 A15-ös, az SGS4 I9500-ban, ami 8 magos lesz 4 Cortex A15-ös és 4 Cortex A7-es meg van, az I9505-ban, ami négy magos és nálunk is ez lesz pedig 4 krait mag van.
Órajelek I9500 esetén az A15-ös magok 1,6 GHz, A7-es magok 1,3 GHz, míg az I9505 esetén mind a négy mag 1,9 GHz-n üzemel.
PS Vita órajelét pontosan úgy tudom nem tudni, de 1,5-2 GHz között valahol, szóval abba sem lehet sok különbség, meg amúgy sem az órajel a fontos.
Abba viszont igazad van, hogy Vita a jobb, gyorsabb, hisz egy fix hardverre írják ebben az esetben a játékot, viszont mivel a telefonok is már nagyon erősek, ezért azok sem fognak laggolni, nagyjából ugyanúgy fognak futni, csak ott erősebb hardver kell hozzá az optimalizáció hiánya miatt.
De Vita-s játékot amúgy sem fognak kiadni telefonokra, max az ilyen minijátékokat, amik egy több éves telefonon is elfutnak gond nélkül.
Telefon hardvere sosem fogja elérni a PC hardverét, hisz a PC hardver is folyamatosan fejlődik.
Ha meg arra gondolsz, hogy majd a jelenlegi PC-k hardverét elérik, olyan természetesen lesz, de ki tudja mikor.
Most is van egyébként pár komolyabb grafikájú játék, de telefonon akkor sem lesz soha annyira komoly játék, érintőképernyőn egyszerűen a komolyabb játékok nem jók. Persze sok játék jól működik érintőképernyőn, ezért jó a PS Vita, ahol fizikai gombok és érintőképernyő is van.
Ahogy írtam lesz 4 magos változata is, de ott sem csak egy Cortex A15-ös mag lesz.
Azt meg tudom, hogy van pár játék Vita-ra, ami telefonokon is megtalálható, de azok telefonra készültek el előbb, kivéve talán FIFA meg ilyen nagyobb játékokat.
Én arra gondoltam, amikor azt írtam, hogy Vita-s játékok nem lesznek telefonon, hogy egy AAA-s Vita játék sosem lesz telefonra, pl. Killzone vagy Uncharted, persze ezek Sony exkluzív játékok, de mondjuk Cod sem lesz még nagyon sokáig telefonokra, Vita-n meg szinte ugyanúgy néz ki, mint a jelenlegi konzolokon.
Értem amit mondotok, de egyébként az s4-hez már lesz (egy a playstationéhoz hasonló)
konzol, ami azért reményeket kelt, bár még nincs komolyabb haszna. A ps vita felbontása egyébként messze rosszabb az s4-étől, tehát nem is tud olyan részletes képet nyújtani.
Milyen konzol?
Felbontása meg tényleg kisebb, de ha élőbe látsz egy játékot Vita-n nem fogsz panaszkodni, nem tudnád megmondani, hogy csak egy qHD kijelző van benne.
De ha már amúgy is megemlítetted a felbontást, akkor már elmondom, hogy a kisebb felbontásnak elég gyengébb hardver is, tehát a gyengébb hardver még kevésbé fogsz meglátszani rajta, hisz egy SGS4-nek közel 4x annyi pixelt kell kirajzolnia, ami jóval nagyobb erőt igényel.
PS Vita nem tökéletes, tényleg jobb lenne mondjuk minimum egy 720p-s kijelző bele, de játékra így is jobb, mint akármelyik telefon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!