Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért kevés a RAM-om?

Miért kevés a RAM-om?

Figyelt kérdés
Van egy Alcatzel OT-995 készülékem, és szörnyen kevés a RAMom! 50-55 MB között mozog! Minden akad rajta, pl.: A főképernyők közti lapozgatás, az összes alkalmazás, a zenék, a videók, egyszóval minden akad rajta! Egy főzött ROM segítene rajta?

2013. márc. 29. 01:38
 1/3 rbal válasza:

A telefonguru-n azt olvastam az ot995-ről, hogy 512MB RAMja van. Ha azt írja a telód a Futó szolgáltatások-nál, hogy 50 MB körüli a szabad, akkor meg nem nagyon kéne akadoznia semminek, nekem legalábbis nem csinálja. Lehet hogy olyan alkalmazás fut rajta, ami nagyon igénybe veszi a processzort és azért akad. Ezzel az progival ezt ellenőrizni tudod akármikor (ha telepíted a telódra):

[link]

B

2013. márc. 29. 09:21
 2/3 A kérdező kommentje:
Akkor írja az 50 MB-t, mikor a task killerben leállítom a futó szolgáltatásokat, de hiába, mert újraindulnak, és akkor olyan 5-10 MB RAM-om van!
2013. márc. 29. 19:46
 3/3 rbal válasza:

De biztos nem a processzora van leterhelve???

Nekem átlagosan 20 MB szabad, ha a Beállítások-nál nézem, akkor általában 10-nél is kevesebb. Megakadni viszonylag ritkán szokott ennyi szabad RAMnál, ha nagyon lassú egy újraindítás meg szokta oldani a problémát és ezután hosszabb ideig megint nem akadozik rajta semmi, kivéve ha a processzorát kínozom valamilyen komolyabb alkalmazással.

Az én telefonom Alcatel ot-918, ha hihetek az előbb emlegetett telefonguru.hu-nak, akkor nekem feleannyi RAMom van és a processzorom is lassabb, úgyhogy egyenlőre még nem tudtam rájönni, mi lassíthatja le ennyire a telód. ?:\

Egyes alkalmazások úgy futnak Androidon, hogy ha leállnak (akármi miatt), automatikusan újraindulnak. Ezeket nem nagyon érdemes kilőni, mert az újraindulásukhoz általában még több RAMot igényelnek.

2013. márc. 30. 08:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!