IPhone5 vagy Sony xperia Z?
Az első mondat (kijelző vs iOS) tényleg félreérthető, az oprendszer és kijelző között nincs összefüggés, mire befejeztem a mondatot, már iPhone-ra gondoltam, nem iOS-re. Bocs.
A felbontással kapcsolatban meg nincs igazad - a te elméleted alapján ugyanolyan hibás, mint amikor autóknál nem veszik figyelmbe az autó súlyát, csakis a lóerőket.
Kit érdekel a Full HD-nak nevezett felbontás, ha tepsinyi területen valósítják meg? A ppi (gy.k. pixel per inch) számít, ez alapján mérhető a kijelző élessége.
iPhone 5 326ppi --> már nem láthatóak a pixelek szabad szemmel!
Xperia Z 442ppi --> nincs látható különbség a 326 PPI-hez képest!
5 inchen csodálatos képet ad a Full HD felbontás, azonban egy 60 inches tévén már nem: éppen ezért vezetik be a 4K felbontást (Quad Full HD)...
Láttad már a 2 telefont egymás mellet? Ugye hogy nem. Akkor mégis miiből gondolod hogy nem lehet látni a különbséget? Vagy ha láttad már a 2 telefont, és te nem láttad a különbséget, akkor miből gondolod azt, hogy én vagy bárki más se látná? Van aki pl. nem látja a különbséget a 30 és a 60 fps között, és van aki 60 és 120 között is látja. Van akinek zavaró a 320 kbites zenes, van aki a 192 -es is vígan elvan.
"A felbontással kapcsolatban meg nincs igazad - a te elméleted alapján ugyanolyan hibás, mint amikor autóknál nem veszik figyelmbe az autó súlyát, csakis a lóerőket.
Kit érdekel a Full HD-nak nevezett felbontás, ha tepsinyi területen valósítják meg? A ppi (gy.k. pixel per inch) számít, ez alapján mérhető a kijelző élessége."
Ezt egyáltalán nem értem. Mint írtam, az iphone 5 felbontása 640 x 1136 ami nem fullhd, hanem hd. Nem értem mi nem tetszik neked ebben. Ez a szabvány. Vagy, te úgy gondolod, ha valaminek éles képe van az már fullhd? Magyarul egy 128x160 -as felbontású kijelzőt 0.2 col rakunk össze, akkor az már fullhd.
/iPhone 5 326ppi --> már nem láthatóak a pixelek szabad szemmel!
Xperia Z 442ppi --> nincs látható különbség a 326 PPI-hez képest!/
ezt jól meg magyaráztad,óriásit rá ver a ppi értéke a z nek a iphonera.
326 és 441 közt nem látni különbséget?
javaslom hogy menj el szemorvoshoz mert én egy xperia s nél ami 341ppi-s láttam kis pixel ugrásokat mikor mozgó éles szélű képernyőkímélő ment rajta.
szerintem úgy 380-390ppi az a pixel sűrűség ami felett már tényleg nem lehet látni különbséget.
326 még látható feltéve ha jó a szemed.
/640 x 1136 ami nem fullhd, hanem hd/
igazából az még hd sincs mert a hd az 720x1280,a true hd 768x1280 ,
hd ready 768x1366,a full hd 1080x1920 és az ultra hd 2160x3840 /ilyen teló nincs csak tv/
az ájfón5-é valóban nem HD, de a kis mérete miatt valóban, ppi alapján is, láthatatlan a különbség a HD-hez képest.
A felbontás nem számít semmit képernyőméret nélkül, ez meg tény. A ppi mutatja meg az igazi különbséget kijelző és kijelző között, a 326ppi-nél pixeleket látók igencsak kevesen vannak, mert az (átlagos) emberi szem felbontásán már túl van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!