Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » A mobilok ált-ban miért csak...

A mobilok ált-ban miért csak 2 évig működnek jól, m 2 év után vmi műszaki baj mindig van, milyen mobilt érdemes vásárolni ami tovább bírja mint kb 2 év?

Figyelt kérdés
2009. szept. 18. 10:22
 1/5 anonim ***** válasza:
Nekem eddig minden telefonom tovább bírta. Az egyetlen ok, amiért lecseréltem pl. az alcateleimet, mert az aksijuk nem bírta már egy napig sem, és kb. annyiba került egy új aksi, mint a következő telefon. (Sosem vettem még 10 ezernél drágább telefont). Most van egy sony ericssonom, ami 4,5 éves, semmi baja és az aksija is bírjamég, meg egy samsung x640-esem, ami kb 6 éves, neki már gyengélkedik néha az aksija, de, ha nem beszélek túl sokat 2-3 napig bírja. Ha nem lennének ilyen drágák az akkuk, én addig használnám a telefonjaimat, míg rojtosak nem lesznek, mindig a szívemhez nőnek.
2009. szept. 18. 10:32
 2/5 anonim válasza:
Tuti direkt csinálják hogy minél nagyobb legyen a kereslet a telefonok iránt, hogy egyre jobban terjeszkedjenek a mobilcégek és nagy legyen egy adott területen a lefedettségük.
2009. szept. 18. 10:56
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekem eddig minden mobilom tovább bírta, pedig zsebben hordom őket. Egyedül egy olcsóbb nokia sorozattal voltak gondjaim, ott a mechanikai hatások miatt voltak gondok. (Csavarodott az egész, és ez nem tesz jót az alaplapi csatlakozásoknak.) Amióta gyorsan áttértem az Ericcson, később Sony-Ericcson vonalra, semmi ilyen nincs. Az előző telefonomat most anyukám használja, az azt megelőző is működik, csak már nem használja senki. (A lenyíló fedél akasztója az valóban elkopott a használattól, de a fémház a többi részt megóvta, most is jó.) Az akkumulátorok fáradása pedig természetes jelenség, a mostaniak kb. 700-1100 feltöltést bírnak ki. Ez nem telefonos jelenség, a technológia ilyen.

Az olcsóbb típusokról sajnos nincsenek tapasztalataim. Így nem is cáfolhatom kategorikusan, amit a kérdező állít; csak az én általam használt, minőségi mobilokra nem igaz.

2009. szept. 18. 11:05
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem is tovább működött minden telefonom mint 2 év.

Általában azért cseréltem csak le mert elavult szegény.

Aksi is rendes használat mellett 4-5 év, pedig általában hetente töltöm.

2009. szept. 18. 11:32
 5/5 anonim ***** válasza:
Az én első telefonomat édesanyám még mindég használja. Tipustól és használattól is függ, csak az akkumulátot kell cserélni. De van amelyik 1 évig sem bírja, igaz ez a jobbik eset mert még garis. Ezek a mostanában kapható néhány ezer forintos telefonok kétlem hogy kibírják a két évet is, volt már a kezemben egy-kettő. Nekem van egy Nokia 6300, és egy Nokia 6650. Na ezek fémházzal, masszív felépítéssel szerintem 6 év múlva is telefonok lesznek. (+ még vigyázok is rájuk.) Biztosan agyoncsépelt amit mondok, vegyél magasabb kategóriás, fémházas, kiforott tipust, ezekhez még akkumulátort is tudsz cserélni két éven felül.
2009. szept. 19. 08:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!