Szerintetek milyen telefont vegyek? ( kicsit bonyolult )
Kb. májusban szeretnék okostelefont venni. Még nem volt okostelóm és nem is igazán vagyok vele tisztában, hogy milyet lenne érdemes vennem. Nézegettem a HTC one X-et és a Samsung Galaxy S 3-at, mert ezeket még online rendelve, 100000 ft körüli árért megengedhetném magamnak.+ Még azt is hallottam, hogy az androidos telókból, nem szabad olcsót venni, azok hamar fagynak.
Iphone-t nem nagyon szeretnék, mert mindenképpen nagy kijelzőben gondolkodom.
A windows phonok felépítése pedig nagyon tetszik, külsőleg belsőleg is, de úgy tudom a wp op.rendszer még gyerekcipőben jár, még nem érdemes beruházni egy drágább windows phonra, ráadásul nem is értékállók.
Amire szükségem lenne:
-villámgyors legyen a teló, főleg a net miatt: sok utazás miatt rengeteget fogok filmezni, dolgozni, azaz böngészni a neten.
- maga a teló is legyen nagyon gyors és ne fagyjon
-viszonylag logikus alkalmazás kezelésre legyen lehetőség, mert mint már említettem, nem vagyok jártas az okostelók használatában.
-egy minőségi kamera sem ártana
-mindenféle olyan progammal rendelkezzen, mint a számítógépek -gondolok itt a szövegszerkesztőkre, power point, stb-
-nagyon jó minőségű zene és videólejátszó
- és külsőleg legyen szép
- időtállóság:pl. sokáig kapja a legújabb frissítéseket
- játékok nem annyira fontosak, bár lehet, hogy időközben kedvet kapok azokhoz is :P
A felsorolt szempontok alapján milyen telefont ajánlotok nekem, tudván, hogy minimum 3 évig biztos, hogy nem fogom lecserélni?
A beszámolóm elején említett telefonokról mi a véleményetek? Megérné nekem beruházni egy drágább telefonra, vagy a középkategóriából válogassak?
Bármilyen ötletet és tapasztalatot szívesen fogadok! :)
köszi a válaszokat :)
Ti mi mindenre használjátok csúcskategóriás készülékeiteket?
Én viszont amondó vagyok, hogy nézz meg egy Windows Phone 8 eszközt. Ha neked gyorsaságra van szükséged, akkor az elsőrangú, és ezt a szintet az olcsóbb eszközök is hozzák (ugyanaz a SoC van bennük, csak alacsonyabb órajelen, igaz, RAM kevesebb, de állításod szerint nem játszani akarsz). Microsoft Office mobil változatát ingyen megkapod hozzá, többi platformon csak azzal így-úgy kompatibilis megoldást találsz.
Jó minőségű zene nem szoftver, hanem inkább HW kérdése, DAC + erősítőn múlik sok minden. E téren Lumia eszközök annyira nem remekelnek, de HTC 8X állítólag nem rossz (Androidnál maradva pl S3 jó). Videolejátszás terén egyelőre Android-dal járnál jobban, de VLC jön WP8-ra is. Frissítések terén megint csak WP lehet a jobb választás...
Olvass teszteket, nézz Youtube-on videókat, melyik jön be jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!