Android rendszeren hogyan tudnék alkalmazásokat sd kártyára telepíteni rootolás nélkül?
Így sehogy. A gyári lehetőség ennyit enged. Ha ennél többet is szeretnél akkor rootolnod kell a telefont és a link2sd-vel már egyszerűen át lehet rakosgatni többmindent a kártyára.
Vagy veszel egy olyan telefont amibe nagyobb a tárhely. Így nem kell ilyesmivel foglalkozni.
Ezzel egy kicsit többet lehet átrakni az sd-re:
1. Telepíted a gépre a telefon drivereit
2. Beállítások-Alkalmazások-Fejlesztés-USB hibaelhárítás->pipa be
3. Ezt letöltöd és kicsomagolod (nem kell használni a programot): [link]
4. Összekapcsolod a gépet és a telefont
5. Megnyitod a parancssort és beírod, hogy 'cd <mappa ahova kicsomagoltad>\ADB'
6. Még mindig a parancssorban: 'adb devices', ha látsz valamit (pl. 1235679AD53 device), akkor jó!
7. Beírod, hogy 'adb shell pm setInstallLocation 2', és mostmár az SD-re rakhatóak az appok.
Az előző válaszolónak:
Ez teljesen biztonságos megoldás, garanciavesztéssel sem jár ?
Nem tudom.
De ha szervizbe viszed akkor csak annyit kell csinálni, hogy végigcsinálod ugyanezt, csak adb shell pm setInstallLocation 2 helyett adb shell pm setInstallLocation 0 -t írsz be, és visszaáll.
Kedves 2. válaszoló!
Ez működik 4.0.4 androidnál is?
Üdv!
Utána jártam android 4.0.4-nél ez nem működik. Kipróbáltam, telepítésnél nincs elég szabad hely hiba üzenet, ami persze nem fedi a valóságot.
Megkerestem a gyártót. Az újabb rendszerekből kivonták ezt a funkciót (alkalmazás áthelyezése sd kártyára), mert instabillá tehetik a rendszert, sőt károsíthatja is. És telepíteni sem lehet a kártyára. Én feladtam. Marad a ROOT, ami sajna ellentétben van a garanciával. Mindegy egyszer letelik... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!