Valószínűleg rendelni fogok egy oppo find 5 nevű telefont, de nem tudom, hogy mennyit kell még fizetni, az árán felül. A hivatalos oldaláról rendelem, ott csak annyit mondanak, hogy nekem kell vámot fizetni. Ez azt jelenti, hogy 27%-os ÁFA-t rátesznek, és annyival többet kell fizetnem? Vagy megveszem a telefont, és a vámra kell külön pénz? Nem egészen értem, és sehol nem találtam érthető leírást.
Nem lesz ra vam ,csak afa es az is csak akkor ha ertek van irva a csomagra vagy ha kiszurjak a vamon. Siman at tud jonni ilyen csomag meg az ellenorzesen mindenfele jarulekmentesen,ha alacsony (max20-22$) ertek van rairva.
De ha vamoljak,akkor kuldenek egy levelet,smiben nyilatkoznod kell,hogy mi ez es mennyiert vetted ,valamint egy szamlat(paypal,banki utalas) is szeretnek kerni hozza,ilyen esetben a vetelar+postakoltseg afakoteles,amit a csomag atvetelekor,a postasnak kell fizetned . Szamitastechnikai termekekre (es ide a telefon is beletartozik) vam nincs.
2013. febr. 28. 18:18
2/7 A kérdező kommentje:
"Szamitastechnikai termekekre (es ide a telefon is beletartozik) vam nincs" Akkor nem kell vámot fizetni?
2013. febr. 28. 18:32
3/7 anonim válasza:
Azt semmikeppen . Az afa meg attol fugg,hogy mennyire ertelekik . Alacsony ertek eseten nem kell azt sem fizetned -javaslom,hogy kerd meg az eladot,hogy irja ra a csomagra ,hogy "product sample , value $22" , 99%,hogy semmi jarulekot nem kell fizetned utana. En igy szoktam mindig - 1-2 eset volt eddig,ami bukott,olyankor 4-8eFt afat szabtak ki
2013. febr. 28. 18:36
4/7 A kérdező kommentje:
És ha bukik, akkor kell valami bírságot fizetni? Mert egy 100.000-es telefon esetében 27.000 Ft Áfa elég sok, jó lenne megúszni
2013. febr. 28. 18:56
5/7 anonim válasza:
Nem lesz buntetes .. Ha kiszurjak a csomagot ,akkor ki kell fizetned a kiszabott afat sajnos a szamla alapjan - de buntetesre csak akkor szamithatsz,ha hamis erteket nyilatkozol es felbecsultetik .. Akkor viszont durvan meghurcolnak
2013. febr. 28. 18:59
6/7 A kérdező kommentje:
És ennek mekkora az esélye? És miért engem, és nem azt, aki feladta?
2013. febr. 28. 19:05
7/7 anonim válasza:
Ez rajtad mulik. Ha nem tul nagy meretu a csomag es nem lesz kulonosebben nagy ertek rajta,akkor tuti,hogy bejon jarulekmentesen . 22 usdig csekely erteknek szamit,ami jarulekmentesen forgalomba hozhato. Ennyit,vagy nem sokkal tobbet kell rairni,mert ha siman "gift" kent jon be,az mar gyanus lehet.
Es igen,neked kell fizetni minden itthoni koltseget
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!