Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Melyik mobil a jobb választás:...

Melyik mobil a jobb választás: HTC One X+ vagy LG Nexus 4?

Figyelt kérdés

a tárhelykapacitást vegyük egyenlőnek, 16 GB-nek, átlagos felhasználást tekintve.

Olyan választ, hogy egyiket sem, hanem pl. az iPhone 5 lenne a legjobb - nem szeretnék!

2013. febr. 26. 23:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
53%

Nexus 4.

Hardveresen milliószor jobb a One X+nál, árban is feleannyi (külföldön, itthon más kérdés), mindig elsőként kapja meg a legújabb Androidot, valószínűleg tovább is lesz támogatott (HTC szereti elfelejteni a régebbi készülékeit, ha kijön egy újabb generáció), stb.

Amiben a HTC jobb, az a kijelző (Nexus 4-ben elég melegek a színek, nem néz ki annyira jól, persze ezt szoftveresen lehet módosítani, de az átlagfelhasználó ezt nem fogja megcsinálni), és talán kamera (bár Nexus 4 az Android 4.2 miatt már tud PhotoSphere-t meg HDR-t, de mégsem annyira jó).

2013. febr. 26. 23:31
 2/11 anonim ***** válasza:
76%
Átlagos felhasználásra, mind1, de én a nexust ajánlom inkább.
2013. febr. 26. 23:36
 3/11 anonim ***** válasza:
Nexus 4.
2013. febr. 26. 23:42
 4/11 anonim ***** válasza:
A support miatt a Nexus, bár én htc párti vagyok, annak is bőven elég a hardvere mindenre.Papíron jól hangzik, hogy egyiknek ezerszer erősebb a hardvere, csak épp felesleges, úgy sem használja ki semmi.JB-től kezdve már tök felesleges PB miatt úgyis ugyanolyan gyors lesz mind, és ugyanúgy meg tud akadni mind.Egyébként útban van a OneX+-ra a JB, meg a Sense 5 herélt változata, tehát még support alatt van.Innentől kezdve meg dönthet minden más; méret, anyag, kamera, márkahűség, satöbbi...
2013. febr. 27. 00:12
 5/11 anonim ***** válasza:

Nexus 4.

Tovább lesz támogatva, és több ideig fogja elvinni a csúcs játékokat az erősebb hardver miatt. De az One x+ se rosz telefon.

2013. febr. 27. 08:28
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, meg lettem győzve!
2013. febr. 27. 08:53
 7/11 anonim ***** válasza:

Azért JB-n is számít a hardver, nem hallottam még olyanról, hogy Nexus 4 valaha is megakadt volna, simán hozza az iOS szintjét, egy One X+ meg azért néha meg tud akadni, nem annyira folytonos.

One X+ meg alig pár hónapos telefon, természetes, hogy még támogatva van, az a kérdés, hogy 1-2 év múlva mi lesz a helyzet vele.

2013. febr. 27. 16:13
 8/11 anonim ***** válasza:

[link]

itt elég sok adatot találsz róluk, és úgy tűnik a nexus felé billen a mérce :) bát nekem x-em van és az is brutál jó

2013. márc. 1. 20:30
 9/11 akos991026 válasza:

AZÉRT A one x +-ra is jön ki újabb android és egyébként míg a nexus 4-nek egy sima android kezelőfelülete van (mint általában a táblagépeknek)addig a htc-n sense felület ami egész barátságos és jó! annyi a nexus 4 javára hogy 2gb a ram!de szerintem htc one x+!hogy miért?mert nexus 4 négy mag 1,5ghz míg a htc one x+4mag 1,7ghz +egy 0,5ghz-s mag a tegra 3 miatt !szerintem ha dizájnt és erőt akarsz venni 1 telefonban akkor htc one x+

ja és a nexus 4 úgy melegedik mint állat!

2013. jún. 8. 07:31
 10/11 anonim ***** válasza:

Látjuk nem értesz hozzá, szóval kijavítalak.

"AZÉRT A one x +-ra is jön ki újabb android"

Ez igaz, csak ki tudja meddig és mennyi késéssel? One X+ra még mindig csak 4.1 van, pedig a 4.2 már kb 9 hónapja megjelent. Nexus készülékek meg mindig elsőnek megkapják a legújabb szoftvert. Illetve a One X addig lesz frissítve, amíg a HTC jónak látja, akár az is lehet, hogy a 4.3 lesz az utolsó, amit majd megkap, míg egy Nexus 4-nél a 2 év garantált, de több is lehet.

"a nexus 4-nek egy sima android kezelőfelülete van"

Ezt úgy írod, mintha ez lenne a hátrány. Pont ez az előny, hogy egy stock (pontosabban vanilla) Androidot kapsz, ahogy azt a Google eltervezte, mindenféle bloatware nélkül.

HTC Sense sem rossz, ha választanom kéne a sok UI közül biztos, hogy a Sense mellett döntenék, de a stock Androidnál nem jobb (még a Sense 5 sem).

"mert nexus 4 négy mag 1,5ghz míg a htc one x+4mag 1,7ghz"

Na és itt vált egyértelművé, hogy nem értesz hozzá.

Elsőnek csak megpróbállak rávezetni, hátha magadtól rájössz: szerinted egy 5 éves, 2 magos 1.5 GHz-es processzor egy PC-ben erősebb, mint mondjuk egy Haswell magos i3 processzor, ami szintén 2 magos, de legyen mondjuk csak 1.3 GHz-es? Ha nem értesz hozzá már akkor is gondolhatod, hogy az 5 éves CPU csak rosszabb volt valamiben.

Na ugyanez a helyzet telefonoknál is. Hiába ugyanannyi a magok száma (ha nem nézzük a Tegra 3 segédmagját, de az amúgy sem számít semmit erő szempontjából), és hiába nagyobb a Tegra 3 órajele, a Nexus 4 egyszerűen szanaszét alázza a HTC One X+-ot teljesítmény terén. Nexus 4-ben Snapdragon S4 Pro SoC van, amiben 4 krait mag van, ami nem kicsivel erősebb. Konkrétan egy 2 krait magos telefon, mondjuk a HTC One S is erősebb a One X-nél (na jó, nem erősebb, hanem kb ugyanolyan erős). És akkor az csak 2 magos. Gondolhatod, ha 4 ilyen mag van, akkor az minimum 2x olyan erős, mint a One X+, de egyébként nem igaz, mert több, mint 2x olyan erős, plusz a nagyobb RAM meg ilyenek.

2013. jún. 8. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!