Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Előkerült a mobilom, amit pár...

Előkerült a mobilom, amit pár napja letiltattam. Mit lehet vele tenni?

Figyelt kérdés

A szituáció:

Egy kótyagos éjszakán elhagytam a kabátom, az irataim, és a telefonom.

Másnap szaladtam is mindenfelé és bevitt az utam a boltba, ahol vettem a telefont.

Sikeresen le is tiltották IMEI-szám alapján. Meg volt az öröm, hogy senki nem fogja használni, de ez nem tartott sokáig, ugyanis csütörtökön (4 elteltével) beugrottam arra a helyre, ahol sikerült elhagynom a cuccaim, és naná, hogy előkerült minden...

Nagy boldosággal rohantam vissza az üzletbe, hogy "visszafordítsam a folyamatot" mire azt a barátságos választ kaptam, hogy NEM!

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy mit tudok tenni?

A készüléket szeretném még pár évig használni, nem volt drága, nem akarom kidobni....

2013. febr. 6. 23:41
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a válaszokat.

Annyi történt, hogy a fentebb említett "jegyzőkönyv" valóban kimaradt. Ezzel én vissza is mentem az üzletbe, ahol annyit sikerült kiderítenem, hogy ez emberi mulasztás, vagyis a felmerülő költségek nem engem terhelnek. A telefonról viszont azt mondják, hogy kuka...

Talán, ha függetleníttetem, akkor használható lesz.... Addig viszont semmit nem tudok tenni.

2013. febr. 9. 21:32
 12/15 anonim ***** válasza:
Valamelyik kisebb budapesti aluljárói GSM boltban olcsón függetlenithetik.
2013. febr. 9. 22:44
 13/15 anonim ***** válasza:

"Talán, ha függetleníttetem, akkor használható lesz.... Addig viszont semmit nem tudok tenni."

A függetlenítés és az IMEI csere nem ugyanaz.

De jogilag mindkettő büntetendő.

2013. febr. 10. 06:54
 14/15 anonim ***** válasza:
Függetleníteni csak addig illegális, míg a telefonon hátralék van, vagy az előfizetés hűségideje nem telt le. De amúgy sem nézik. Ha be is vinnéd szolgáltatóhoz garis javíttatásra, maximum a szemed láttára tépnék szét a garilevelet, és tömnék le a torkodon a készülékeddel együtt. Az IMEI csere más. Azért már a rendőrök is kopogtathatnak nálad, hogy mit keres nálad a Mucsaröcsögei Mari néni telefonja, akit anno félholtra vertek. Vagy hogy miként lehet az, hogy Orbán Viktor telefonjának, és a Tiednek is véletlenül ugyan az az EGYEDI azonosító száma.
2013. febr. 10. 16:15
 15/15 A kérdező kommentje:

Akkor ez a lehetőség is semmis. xD

De kaptam privátban egy üzenetet:

A dolog lényege, hogy kerítsek egy ugyan olyan model-t, mint az enyém, de legyen totálkáros.

Annak az IMEI azonosítóját kényszerítsem a készülékre és probléma megoldva.

Gondolom ez sem legális... De kivitelezhető, vagy jobb, ha kerítek egy panelt és azt cserélem?

Ha cserét választom, akkor az milyen gondot okozhat?

2013. febr. 11. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!