S3 rootolva van, most 4. 0.4-es Androiddal. Ha frissítem Jelly Beanre, akkor a root eltűnik?
Nem igazán vagyok otthon a témában, és nem is a saját telefonomról van szó, hanem a húgoméról. Már amikor megvette újonnan, boltból, már akkor is rootolva volt. /ezt nem sikerült kideríteni, hogy miért, már tettem fel kérdést ezzel kapcsolatban/
Azért is jó lenne frissíteni, mert akkor nem tud root engedélyt adni a nem kívánt alkalmazásoknak, nem valami nagy műszaki zseni..
És arra is kíváncsi vagyok, hogy a frissítés így problémamentes lesz, vagy érdemesebb recoveryből feltenni?
Ha rootolva volt a telefon, akkor az bizony nem új volt, más megoldás nem lehet.
Egyébként igen, eltűnik a root, de nem kell műszaki zseninek lenni a rootoláshoz, mindent írnak lépésről lépésre, annyit azért gondolom meg tud csinálni, hogy USB-vel összeköti a telefont meg a gépet, PC-n meg elindít egy programot, mert kb ennyire nehéz.
Frissítés meg mehet OTA (over-the-air, tehát nem kell recovery-zni).
Köszi!
Teljesen hülye nem vagyok hozzá, mert a saját telefonomat rootoltam és ki is használom, de nem értem teljesen a mechanizmust, hogy most a root az hol és mit módosít és ebbe a firmware hogyan tartozik bele stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!