Android ICS vs Windows Phone 8?
Melyik jobb? Előnyei, hátrányai? Ti melyiket választanátok?
Ha számít akkor:
Xperia Sola ICS-vel,
Lumia 800 Wp7.8
Lumia 920 Wp8
Hali!
Mint galaxy mini galaxy s2 es lumia 800 7.8
Felhasznalo osztanam meg tapasztalataim..
BEHÁNYOK AZ ANDROIDTOL...
Emailekkel nincs bajom
A gps es a terkepek sokkal megbizhatobbak.
a lumiam nem fagy le soha es nem akadozik pedig nincs rajta szabad hely..
bekapcsolas 6 mp alatt megvan az androidnal megszokott 5 perc helyett..
Egyeduli bajom a lumiaval h a facebookra nem nagyon van kihegyezve..
Nem szol ha esemeny van..az uzenetek pedig kesnek..
De hatha lesz valami megoldas..
Az androidot nem tudom h fejlesztik..de valahogy mindig olyan erzesem volt vele h amire gyartottak arra nem kepes..
Ha ki szeretned hasznalni a tulajdonsagait akkor egy lefagyogatos akadozos idegesito foshtalicskat kapsz amibol mindig ki kell venni az aksit h ujra eletet lehelj bele..csak meg meg kell varni mire felall a rendszer
2 udvozlo uzenet mert ugye kell a reklam aztan jon egy hatterkep gombok nelkul amikor elkezdi atnezni a memoriat es az sd kartyat..
Mikor ez megvan lassan bejonnek a vidgetek es mar majdnem hasznalhatonak tunik a telefon...de amikoregnyomsz egy gombot rajossz h meg csak most kelt fel es kell neki egy par masodperc mire eszreveszi h negnomtad a menu gombot..
Ezzel szemben a lumiam 5 mp alatt megvan..
Lehet h nincs ra annyi alkalmazas de amit tud azt minden korulmeny kozott nyujtja hianytalanul akadas es fagyasmentesen..
Ezek csak tapasztalatok..nem forumokbol ossuecsipkedett fan velemeny..
Ennyi
Bog el is mondta miért szeretem a wp-t. :)
A 8-as nem értem miért hisztizik. A 11-es pedig el is mondja az igazságot. Teljesen egyet értek vele.
Egyébként 6-os voltam. :D
Viszont:
"Viszont az tényleg igaz, hogyha több rendszert használsz sokáig, akkor kialakul egy idő után az igényed bizonyos dolgokra, amiket más OS használata során is elvársz.
Szóval, ha valaki nehezen szokik át "erről-arra" (bármelyik rendszert ideírhatnánk), akkor kompromisszumot kell kötnie."
# 14
Mert kötekednek.
Egyébként amit idéztél tök igaz, viszont ugyanezt elmondtam, hogy esetleg a fejlesztők megnézhetnék, hogy más rendszerek mit tudnak, ne essenek ugyanazokba a hiányosságokba.
Nem akarok vitatkozni. (De azért számomra a droid a legjobb.)
"Pl. email fiókot beadok neki, de a régebbi leveleimet nem tudom megnézni"
Email-beállitások-szinkronizálási beállitások-emailek letöltése,korlátlan :)
A Windows phone sokkal jobb.
Android tényleg sokszor lefagy, lassan kapcsol be, még egy S3-on is rosszul tölti be a widgeteket, több perc mire bekapcsol és használható lesz, szóval szörnyű.
920 eleve egy sokkal magasabb kategóriás készülék a másik kettőnél. Kicsit régi az üzenet, ma már azért csak WP8as telefon van, és nem is érdemes mást venni. Ellentétben a Windows asztali 8as verziójával a WP8 egy elég jól sikerült rendszer. Kb. csak azt tudnám ismételni 1,5 év android és 6 hónap Nokia használat után, amit előttem mondtak. Windows nem akad, csinál mindent rögtön (8-ban nincs áttünési effekt és afelől is komoly kétségeim vannak, hogy a Sony olyan nagyon gyors lenne. Mellesleg megjegyzem nekem Samsung androidom volt, és azért a samsungra se lehet mondani, hogy szar telefonokat gyárt). Nekem eszembe se jutott, de valóban a windows nagyságrendekkel gyorsabban bootol. De az 5 perc-1perc arányt simán veheted komolyan ebben. Mire a samsungom betölttt, akurátusan megkeresett 3szor mindent az SD kártyán simán eltelt néha 5 perc). Nokiát legelőször elindítod, akkor kell várni pár percet, mert telepít (végülis ez egy olyan telefonon amin talán még a rendszer sincs teljesen fönt elfogadható). Innentől viszont akárhányszor kikapcsolhatod, meg vissza az egész nem több 1 percnél. És ezalatt úgy bejön neked, hogy van rajta mobilnet, rámehetsz nyugodtan az explorer ikonra, mert be fog jönni, nem fog akadni, és nem kell órákat várni. Az android egyik tervezési hibája, hogy minden hardveren futtatni akarják. Ezzel szemben a Windows azt mondja, hogy nem fog futni minden szaron, csak azon amire a Microsoft hivatalosan azt mondta, hogy jó lesz. Viszont arra úgy meg van írva, hogy működik rendesen. Sokkal hatékonyabban is használja a memóriát, processzorral is finomabban bánik. Az meg hogy kiakad egy app rajta gyakorlatilag ismeretlen fogalom. Max. ha az app írója nem jól írt meg valamit.
Másik előnye, hogy sokkal komolyabb support áll mögötte mint általában a többinél. Pl. ingyen kapsz a nokiára egy elég jó térképet, ami androidon kb. az iGo-nak felel meg, csak ott ha legálisan szeretnél ilyet fizethetsz 20 000et a programért. Nokiának meg benne van az árában az egész.
Aki meg azt írja, hogy nem tudott Angry birdsöt letölteni, meg nem jelennik meg a régi email csak szimplán béna. Nekem működött az angry birds (sőt, sok nokián gyárilag rajta van). Email meg ahogy leírták előttem beállítás kérdése, hogy mit tölt le. Mellesleg megjegyzem az android se tölt le mindent ha nem kéri külön az ember. De azért egy Microsoft Outlooktól talán nem olyan nagy funkcionalítás, hogy beállítsa az ember, hogy mit tölt le. Csak persze tudni kell, hogy hol lehet ilyet beállítani. Egyébként nem iz biztos, hogy zavaró az utóbbi néhány email. Pl. én kifejezetten szeretem, hogy nem kezd el évekre visszamenőleg nekem mindent letölteni, ami csomó helyet foglal feleslegesen, és időbe is telik. utóbbi pár beszélgetést ha látom nekem elég. Úgyis azok az éppen aktuálisak. Ha meg valakinek nem tetszik állítson be mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!