Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Hogy töltitek a telefont?

Hogy töltitek a telefont?

Figyelt kérdés

Mikor szoktátok töltőre rakni a telefont. Amikor már teljesen lemerült, vagy hamarabb mint mielőtt kikapcsolna.

Lumia 800

2013. jan. 26. 20:48
 1/10 anonim ***** válasza:

Amikor nem használom, mert tök mindegy ezeknek az új akkuknak hogy mikor töltöd, ha lemerült csontra vagy ha csak félig.

Az a tuti ha fel van töltve mert ha mennék valahova hirtelen, akkor tudom hogy csontra feltöltöttem .

2013. jan. 26. 20:51
 2/10 anonim ***** válasza:
Hamarabb.
2013. jan. 26. 20:51
 3/10 anonim ***** válasza:

Nagyon nem tesz jót az aksinak, ha teljesen lemerül, szóval egyértelműen hamarabb.

Ha hazaérek akárhonnan és pont nem kell (és mondjuk 50% alatt van, afölött nem nagyon foglalkozok vele) akkor feldobom a töltőre, de ha hazajövök és már 15% alatt van akkor az az első dolgom, hogy feldobjam tölteni.

De általában este töltöm, reggel leveszem aztán megint este vissza.

2013. jan. 26. 21:21
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha 40% alatt van, vagy tudom hogy megyek valahová, akkor töltöm fel teljesen.
2013. jan. 26. 21:29
 5/10 anonim ***** válasza:
80%
10%-os töltöttségnél dugom töltőre a telefonom, de bármikor lehet tölteni amikor akarod
2013. jan. 26. 21:38
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Úgy döntöttem, hogy én is akkor töltöm, amikor 5-10% között van. Hamarabb szerintem feleslege. Csak azért kérdeztem, mert eddig mindig úgy töltöttem, hogy megvártam amíg kikapcsol a készülék, csak azt vettem észre, hogy olyan mintha meg lenne zavarodva. Hirtelen leugrik 100%-ról 90-re. Kb 5 perc alatt. Utána pedig olvastam, hogy azért kapcsolnak be töltéskor a telefon, mert softvaresen jegyzi meg a töltést a készülék stb.

Tölteni, meg azért nem látom értelmét, hogy már 50%-on töltsem. Mert ezekben az akkukban van egy töltésszámláló, ami ha elér egy töltésszámot, fokozatosan csökkenti a teljesítményét...

2013. jan. 27. 10:46
 7/10 anonim ***** válasza:
Ezzel azért nem érték egyet kedves kérdező mert pl az xperia U leírásában azt olvastam hogy "a töltések száma nem befolyásolja az akkumulátor élettartamát. "
2013. jan. 27. 13:29
 8/10 A kérdező kommentje:

Hülyék lennének bele írni. :d

Olvass utána az akkuknak a neten. Én meg tanultam róluk. Energetikával kapcsolatos végzettségem van...

A mostan lítiumos akkumulátorok lényegesen tovább bírnák, mint amennyire kalibrálva vannak.

2013. jan. 27. 14:06
 9/10 anonim ***** válasza:
10% alatt már töltőre teszem, előbb nem.
2013. jan. 27. 17:02
 10/10 anonim ***** válasza:
Igaz, hogy egy aksi teljesítménye csökken a töltések számával, de nem azért, mert van bennük egy töltésszámláló és ha elér X töltést akkor direkt rontják, hanem egyszerűen kezd meghalni az aksi.
2013. jan. 27. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!