Igaz az, hogyha a Media Marktban nagyobb tételben vásárolsz akkor olcsóbban ki tudod, hozni a telefonokat?
Ha előzetesen megtárgyalod velük hogy megy a kamionod a nagyobb tételért / 8-10 ezer darab / akkor biztosan.
Ha csak beszédültök hárman a haverjaiddal telefont venni, akkor maximum kiröhögnek az ötlet hallatán. Az MM nem az Ecsari piac.
Én már a médiában alkudtam hűtő árából 30 ezret. Igaz hogy eredetileg 280 volt az ára és elvittem 250-ért, de a mobiloknál nem jellemző az ilyen.
De próbáld ki. Nekem bejött.
Azt kamuztam hogy máshol olcsóbb, de nincs raktáron, itt meg van, de drágább. Ha olcsóbban adja elviszem.
A műszaki osztály vezetője rábólintott.
Ki az a marha aki 280 ezerért vesz hűtőt?
Amúgy meg alkudni nem szokás ilyen helyen.
Remélem örültél az alkunak. Jelzem, engedményt csak akkor adhat egy osztályvezető, ha
a) tudja, hogy pár napon belül akciós lesz a termék (ha 30ezret alkudtál, akkor min. 60ezerrel lett olcsóbb :D )
b) 1-2 db van már csak, terv szerinti eladásnál fél évvel később is - azaz kutyának nem kellett, valószínű okkal.
Amúgy nem nagyker vagyunk, mennyiségi kedvezményt csak cégeknek adunk, nagy tételben, egyedi mérlegelés és alku után, kb. 15% mértékig max. (ezt a KIKA, IKEA stb. is megteszi).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!