Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » OTG kábel nem támogatott...

OTG kábel nem támogatott mobilokhoz?

Figyelt kérdés

Egy Xperia X8-om van. A hardwer nem támogatja az USB OTG-t, a kernel elméletileg igen, de ha mégsem, lehet rá tenni újat. Tehát elvileg az egyetlen probléma, hogy az USB hardwer a telefonban nem tud host módba váltani, ami mások szerint annyit jelent, hogy nem ad áramot a csatlakozón. A kérdésem: külső táp Y kábellel lehetővé tenné-e OTG kábel használatát nem támogatott készülékeken?

Csak hozzáértők válaszát várom!

2013. jan. 9. 16:02
 1/2 anonim válasza:
Helló! Szerintem nem működhet. Én Xperia mini pro-n csináltam meg, azon megy, bele van építve ez az usb cuccos, ha bedugod az otg kábelt (ebben a kábelben a negatív vagyis a mínusz láb össze van kötve egy másik lábbal ami alapból nincs bekötve és ezért kapcsol át hoszt módba) mivel érzékeli hogy össze van kötve a két láb ezért kiadja az áramot. Az ilyen telókba tudniillik van egy kis műveleti erősítő (és most ne egy hangfrekvenciás erősítőre gondolj) hanem egy olyan cucc-ra ami az aksid 3,7 voltotját feltolja 5 voltra. Az x8-ból hiányzik ez a komplett áramkör ami érzékeli hogy bedugod meg ami feltolja a feszt. Amúgy meg szerintem a sony/sony ericsson-ok mindegyik ad áramot amibe bevan építve az usb hoszt. PL. a samsung galaxy 2-t ki próbáltam, és az érzékeli hogy bedugom a kábelt viszont tápot nem ad a hardvernek.
2013. jan. 19. 16:56
 2/2 A kérdező kommentje:

Ezzel semmi újat nem mondtál és nem is válaszoltál a kérdésre. Amint írtam, az X8 nem ad tápot és nem vált át host módba akkor sem, ha megfelelő kábelt dugok be. Tehát a hardware nem támogatja. A kernel viszont igen, ha olyat rakok fel rá. A kérdésem tehát ugyan az, mint eddig:

Ha a kernel és a szoftver/oprendszer támogatja az USB hostot, a hardware viszont nem, egy egyszerű külső táp megoldhatná-e a gondot? Ha az egyetlen funkciót, amikor a telefon jelet KAP USB-n keresztül (USB adatátvitel) hardwareesen végzi a mobil (amit nem tartok valószínűnek), akkor esélytelen az OTG megvalósítása. Ha nem, és a hardware átengedi az USB-n bejövő jelet direktbe az oprendszernek, akkor látok rá némi esélyt.

2013. jan. 20. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!