Jobb lenne ha elfelejteném az agybadugós fülhallgatót?
Nem káros, amíg nem max hangerőn hallgatod a zenét :)
Észrevehető mekkora hangerőre szánták a fülest, mert ha túl hangos, torzít.
A hangminőség nem az agybadugósságon múlik :D Ez csak egy kialakítási forma.
Mivel pánikbeteg vagyok, csak fél füllel tudok zenét hallgatni. Ha nem hallom a külvilágot, rosszul leszek.
Nem egyszer volt hogy feljebb tekertem a hangerőt, így kb. fél órát hallgatva a zenét.
Miután végeztem, a "bedugott" fülem jóval tompább volt mint a másik.
És akkor még nem is agybadugósról beszélünk :)
Ha ésszel használod akkor nem okoz átmenetinél nagyobb halláskárosítást, de nehéz megtalálni a jó hangerőt.
Azonos hangerő mellett károsabb. Saját bőrömön tapasztaltam is. 2 évig használtam egy agyba dugós Sennheiser CX485-öt, a vége felé már nem hallottam dolgozat alatt a padtársam susmogását. Most úgy 3 hónapja vettem egy normál fejhallgatót (Beyerdynamic DT235) és némileg visszatért a hallásom, de a régi már nem lesz. Egyébként ez a "ha túl hangos, akkor torzít" dolog hülyeség. Lehet, hogy még közel sincs a torzítási határához, de már így is 30 perc után majd szétmegy a füled, rosszabb esetben a fejed. Jó példa erre egy osztálytársam. Óra kellős közepén úgy hallgatja a tuc-tuc zenéjét, hogy még én is hallom. (10 méterre ülünk egymástól, és azért nem mindig van csend.) Meg függ az mástól is, de most nem a hangminőségről beszélünk...
Szóval kérdező, ha szeretnél még 50-60 éves korodban is hallani, jobban jársz a hagyományos fejhallgatóval. Egyedül a metrón nem hallod rendesen a zenét, vagy max ha épp a busz motorja felett, mellett állsz.
Nekem olyan volt 2 hónapig (nemrég romlott el a vezeték miatt...)
Én maxon hallgattam vele death-metalt, meg ilyeneket. Nem érzek rontást.
Pedig tényleg káros, akár nagy hangerőn hallgatod, akár nem.
Előttem lévőnek igaza van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!