Lehet-e ilyet? Ha igen, mi veszik el, mi marad? (Android)
Sziasztok!
Mostanában állandóan kiírja a Galaxy Minim, hogy "Kevés a hely - A telefon belső tárhelye majdnem megtelt". A vicc az, hogy csak a Facebook és a Google alkalmazások vannak a telefonmemórián, minden más az sd kártyán van. Na most én törölgettem az adatokat az alkalmazásokból, de nem sokat segített. Viszont, most tegnap megjelent valami, ami eddig nem volt: "Google Play Szolgáltatások". Ez 7 megabájtot foglal, ami jelen esetben óriási hely.
Kérdés: Ha ezt törlöm, mi veszik el?
Semmi fontos, de újra le fog töltődni.
Egyébként csak a Facebook és Google alkalmazásoknak nem kéne ennyi helyet foglalniuk, vagy pontosan melyik Google appok vannak fent?
Egyébként rootold a telefonod és akkor pakolhatsz mindent a memókártyára, én telefonomon is gyárilag csak ~150 mega szabad hely volt, root + egy script telepítése után 2 gigás memókártyát ismeri fel belső tárhelyként, és örökre meg van oldva a probléma.
Ha nem rootolt a mobil, akkor nem rakja át teljesen az SD kártyára az alkalmazásokat, hanem csak egy részüket. Így az amikor megnézed, hogy az SD kártyára átrakott alkalmazás mekkora nagyságú, akkor csak az SD kártyán lévő rész méretét mutatja, a kártyán maradt részt nem! Nekem eleve SD kártyára való átrakás során tűnt fel először, hogy az alkalmazások félszer akkorák lettek. Később amikor néhány alkalmazást töröltem SD-ről, akkor a telefonmemória is elég szépen felszabadult nekem!
A mobilon alapból csak felhasználói jog van, amivel sok mindent nem lehet csinálni. A root jog pedig a legmagasabb jogosultság, így azzal elméletileg mindent megtehetsz - akár a Google által feltelepített alkalmazásokat is letörölheted! Viszont a root joggal a garancia elvész! (A root jog még a Linuxból származik, mivel az Android is részben Linux)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!