Miért nem működik a GPS a Nokia 500-on?
A 7. hozzászólásban nem tudom, mennyire régi ország és kontinens térképek vannak. A mostani "rossz" előtti utolsó, 00.02.46.103 verziójú offline módban még az én telómon navigációra alkalmas Magyarország térkép:
(00.02.46.103 verziójú térkép)
Én az alábbiakat tettem:
FIGYELEM! Laikus felhasználó vagyok, ha valaki az alábbiakat megtenné, azt kizárólag a saját felelősségére csinálja!!!
Az is nagyon fontos, hogy ez ugye egy régebbi térképváltozat. Ezért nem tudom, mi lesz ha egy újabb, a mostanihoz képest is javított térképet ad ki a Nokia, lesz-e valaha újabb, offline módon is navigációra képes új térképük.
Javítások nélkül ez csak egy elavult térképverzió marad a telefonomon sajnos... Így ez csak rövidtávú megoldás...
Szóval amit csinálam és nekem működik:
1. A telefonon a "cities" könyvtárról csináltam egy biztonsági másolatot, hogy probléma esetén ezt visszamásolhassam a telefonra.
2. Letöltöttem a dec.17. előtti Magyarország (00.02.46.103 verziójú) térképet számítógépen erről a címről:
(Számítógépre töltöttem, nem a telefonon, mert a telefonon iszonyú költsége lenne nekem a sokmegás file miatt).
3. A letöltött zip file-t kicsomagoltam a telefonra a "cities/diskcache" mappába.
Másoláskor rákérdez, hogy felülírhatja-e a régi, már telefonon levő fájlokat. Szóval igen, a meglévő fájlokat lecseréltettem a másolás közben.
4.
Szükség volt még az indexfájlok frissítésére is, Európára ezzel:
Ezt a letöltött 31,6MB méretű zip fajlt kicsomagolva a telefon "cities/diskcache/ClientIndex" mappába másoltam.
5. Más országok:
[link] cím végén a 103227 a Magyarország térkép. Ha más ország 00.02.46.103 verziójú térképverzióját akarja valaki, akkor ebben a linkben a 103227 kódot az adott ország kódjára kell cserélni.
Az országok kódja az alábbi linken levő fájlból kikereshető:
Én Magyarország mellett még pár másik országét is a fentiek szerint rámásoltam a telefonra.
FIGYELEM! mindenki csak a saját felelősségére csinálja, nem vállalok érte felelősséget, biztos megoldáshoz szakértőhöz, esetleg nokia szervizhez (?) fordulj!
Sziasztok!
Nekem se működött a GPS offline módban, ugyanezt a hibaüzenetet írta ki. Vissza akartam tenni a régi térképet a leírtak alapján, csatlakoztattam a telefont a számítógéphez. Nokia Suite-on keresztül akartam lementeni a fájlokat, ha bármi gond lenne. Aztán kiírta, hogy van frissítés a Nokia Suite-ra, telepítettem. Ezek után kiírta a program, hogy van újabb verziójú térkép a telefonra (wifin előtte próbáltam, de azt írta nincs újabb, ez a legfrissebb). Gondoltam kipróbálom, hátha. És sikerült!!! :-) Frissítette a legújabbra, és működik offline-ban is. Még más országot is hozzá tudtam adni, kipróbáltam és remekül működik! Próbáljátok ki!
Sziasztok!
Az év eleji térképfrissítések központilag hibásak voltak.(elbaltázták a mostanában favorit windows jószágok miatt)Phoenix progival(csak hozzáértőknek!!!) kell újra telepíteni.Nokia szervízek segítenek benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!