Ha engem külföldi számról hívnak. és az én magyar telómon nincs pénz . én attól a hívást tudom fogadni? . Mert azt tudni kell h némelyik hívás veszi le a pénzt mind2 nktől-. Normális válaszokat várok.
Ha te olyan bejövő hívásokat felveszel, amiről tudod, hogy pénzt vesznek le a kártyádról, akkor meg is érdemled:D Ezek mind átverések, jobb, ha tudod:D
Ha valakit hívnak, MINDIG a hívó fél fizet.
Első: élhet kint rokona.
Szerintem nem tudod fogadni. Vagyis éna mikor kint voltam Angliában egyszer apukám elfelejtett tölteni a sajátjára és nem tudtam felhívni. (Már csak zárójelben, hogy nyaralni mentem ki és hihetetlenül megijedtem amikor nem vette fel, mert azt hittem, hogy nem is akarják, hogy hazamenjek. :D:D)
Van a családban IT szakember, majd megkérdezem őt is.
De saját ismeretek és tapasztalatom szerint normál esetben a hívott fél nem fizet. Kivéve persze roamingban, ott ugye ha hívnak téged, aki éppen külföldön tartózkodsz, akkor fizetned kell. Ugyanis ilyenkor azt feltételezik, hogy a hívó fél azt hiszi, belföldön van, akit hívott. Mivel nem, és a mobilcég is szeretne hozzájutni a pénzéhez, ezért azt csinálják, hogy a hívótól a belföldi hívásért járó percdíjat vonják le. A különbözetet pedig levonják a hívottól. Ezért hallod sokszor a "mondjad, de csak ha nagyon fontos és nagyon gyorsan, mert külföldön vagyok" mondatot:)
Előző, az, hogy nem tudta fekhívni Édesapádat akár a te telód miatt is lehetett. Ugyanis kártyás mobiloknál egy bizonyos öszeghatár alatt nem enged semmit sem csinálni. És ez a határ nem is kevés, ha 1500-2000 Ft alá megy az egyenleg, akkor nincs se sms, se hívásindítás/fogadás. Pedig ebből mondjuk még szűk 10 percet lehet beszélni.
Más kérdés, hogy egy próbát megér, Kérdező:) Mivel nincs pénz a kártyádon, nincs vesztenivalód:D Legfeljebb nem tudod fogadni, és marad a Skype.
két eset lehetséges
-amikor a külföldi számról hívnak magyar számot (jelen esetben):
akkor minden esetben a hívó fél fizeti a hívást a hívott országig (pl.: német számról magyar--> német fizet)
-amikor magyar számról magyar számot, de ez egyik külföldön van:
akkor is az a szám fizeti a hívás teljes díját, amelyik a hívó fél
ellenkező esetben pedig, olyan 60-80 Ft között szokott lenni a külföldi hívásfogadási díj.
Remélem segítettem
Egyszerű:
Honos hálózatban díjmentes a fogadás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!