Iphone-ra szeretnék ingyenes navigációt, a neten nem találtam Telenorost. Tudnátok valamit ajánlani? Szintén Iphone. Egy sms-ről meg tudom nézni valahol, hogy kézbesítve van-e vagy függőben?
Ingyenes navi: Waze
Pillants rá a waze.hu ra es nézd meg mit tudd elég jó. :)
SMS: hálózat függő a dolog, támogatnia kell a hálózatnak a visszaigazolasok küldését. Ha ez megvan akkor az üzenet elejére kell beírni valamit. Hálózatja válogatja hogy mit, nézz utána hogy a tiednél mi lehet.
A naviknak semmi közük a szolgáltatóhoz, nézz szét az appstore-ban.
Vannak internet alapúak, ilyen pl a gyári apple térkép vagy a google maps. Ezek ahogy haladaz, úgy töltik le a térképrészleteket a netről. Tehát az alkalmazás bár ingyenes, a használata adatforgalommal jár.
A másik fajta az offline navi, ami nem generál adatforgalmat, eleve bennük van az összes adat. Ilyen pl az igo, tomtom, navigon. Olyanok, mint a kocsiba is vehető gps-ek. Így ahogy azokért, ezekért is fizetni kell a megvásárláskor.
Egy ilyen térképet összedobni nem 2 Ft, szóval szerintem ingyenes offline-t nem nagyon fogsz találni, az online-oknál pedig saját magaddal fizetsz a gyártónak, követik a helyzeted, szokásaid, így kapsz majd célzott hirdetéseket a google alkalmazásokban vagy az apple iAdjében stb.
Annyi közük van a szolgáltatóknak a terkepekhez hogy x szolgáltató kapcsolatban áll y navi céggel es ha elofizetojuk vagy akkor ingyen megkapod y navigyàrtó z navigációját.
Egyébként a waze amit említettem fentebb teljesen ingyenes, reklámokat nem tartalmaz, sőt ha akarod a helyzetedet es mozgásokat sem kell megosztani velük. Persze az egésznek ez a lényege, minél többen használják es jelentenek be forgalmi infókat, annál jobb lesz a navi.
Köszönöm mindenkinek!
Első, lenne még Hozzád kérdésem. Megnéztem az ajánlott oldalt és regisztráltam az iTunes oldalra is, de sehol sem találok download gombot. Konkrétan hogy tudom letölteni?!
Köszönöm! :)
Te vagy az emberem!!! :)
Bár nem pont így, de sikerült, köszi! :) De akkor ez ugye tuti nem használ netet használat közben? Akkor ezek az "útinformok" hogy frissülnek?
Csak szeretnéd.
Ugyanúgy, ahogy pl az apple térképe, ha arrébb húzod a térképet (arrébb mész a kocsival), akkor le kell töltenie a netről az adatokat.
Próbáld ki: töltsd le a progit, aztán nyisd meg, látni fogod a környékedet. Lépj ki, kapcsold ki a neted, aztán lépj vissza. Ha kicsit arrébb viszed a térképet, a nagy büdös semmit fogod csak látni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!