Hogyan lehet az, hogy hív egy ismerősöm német országból, többi lent!?
Az elsőnek ment a zöldkéz.
A kérdezőtől csak annyit kérdeznék, hogy hogy hozta össze a hívószámkijelzést a lehallgatással? Mert bevallom, a kérdező kikezdhetetlen vaslogikáját nehezen követtem...Biztos az én hibám.
Jaaa!Bocsi nem néztem,hogy mit írtam!!:DD
Na tehát van egy német ismerősöm,néha felszokott hívni a vezetékeséről Németországból,ő vele beszélek de magyar számot ír ki a telefonom amikor ő hív (eddig kétszer történt meg),ez mitől van? értitek ? :D
És az én telefonom nem lehet hibás mivel az első eset a régebbi telefonomon történt!
Egyébként amit kiírt a telefonom azt a magyar számot(amiről a német ismerősöm hívott) le írtam egy papírra és utána felhívtam és nem létezik ilyen tel. szám azt írta ki! ? Na ez mi??
A Roaming nem úgy működik mintha hívnál egy országon belüli számot. A plusz költséged innen származik. Vagyis a te hívásod jelét nem lövi be neked egy gép, hogy hopp az ott a német határ.. szóval akkor erre rászámolunk ennyit meg ennyit.
Átmegy egy központon. Ugyan úgy ahogy az ő oldaláról is a válasz. Ezért van az hogy mind a ketten fizettek a hívásért. Ez azonban csak egy kapcsolási szám, nem tudod felhívni.
Ha a lehallgatás miatt van okod komolyan aggódni javaslom válts BlackBerryre és hozzá egy teljes körű BES csomagra. Nem kell többé tartanod a lehallgatástól. A garancia erre hogy az indiai kormány megfenyegette a RIM-et (a BlackBerry gyártója és India az egyik legerősebb piaca maradt miután totálisan bukták Amerikát és Európát) hogy kitiltja a készülékeit ha nem adja meg a titkosítást. Nem adta meg... :) (mondjuk nem lett betiltva sem még)
De nem hiszem, hogy bárki is a te telefonbeszélgetéseidre lenne kíváncsi.
Remélem segített.
"A Roaming nem úgy működik mintha hívnál egy országon belüli számot."
Mobil hívás technikai szempontból? Tök egyforma, persze van plusz jelzés váltás mivel ilyenkor egy idegen VLRben dekkol a mobil.
"A plusz költséged innen származik."
Nem a plusz költséged onnan származik, hogy a társoperátor hálózatát használod. A saját és a társoperátor elszámol egymás között a használatért és ezt számlázzák ki neked.
"Ha a lehallgatás miatt van okod komolyan aggódni javaslom válts BlackBerryre és hozzá egy teljes körű BES csomagra. Nem kell többé tartanod a lehallgatástól. A garancia erre hogy az indiai kormány megfenyegette a RIM-et (a BlackBerry gyártója és India az egyik legerősebb piaca maradt miután totálisan bukták Amerikát és Európát) hogy kitiltja a készülékeit ha nem adja meg a titkosítást. Nem adta meg... :) (mondjuk nem lett betiltva sem még)"
Jó. Kevered a szezont a fazonnal. A BESen az mobil adatgorgalom titkosítására kínált saját megoldást a BB. Tehát saját megoldást kínált adat, email, adat alapú üzenetváltásra (természetesen csak BESen belül) a RIM és szó sincs a sima hanghívás titkosításáról.
Elmondanám neked, hogy a világ egyetlen mobiloperátora sem engedne be be olyan készüléket, távközlési rendszert használatba amely "gyárilag" nem lehallgatható. Mivel nemzetbiztonsági kockázat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!