30 000 körül jó BlackBerry?
Ő most akar 30K körül BB-t. Ebből gondoltam hogy nem célja a legújabb Bold sorozat (az még így használtan is a duplája minimum) és igazából be akarja próbálni csak, hogy milyen is a kicsike.
30K ért ezek a régi darabok vannak. Egy jó öreg 9500 vagy 9520ast lehet még én is bepróbálok megint mint rádiós ébrsztő órát :D de telefonos használatra valami qwerty jobb akkor már ez igaz.
Ebay vagy itthon pl a hardverapró már tele van azokkal akik reális áron adnak túl ezeken a készülékeken. Szerintem egy próbát ennyiért megér.
Javasolnék egy 9800-ast (láttam egész reális áron is már) ami igaz nem a 7-es OS-t viszi (létezik a 9810-es ami már igen) de egyesíti a qwerty és a full touch előnyeit (ez utóbbi a jelenlegi Blackberryknek nem a legerősebb pontja). A régebbi bold sorozatot is tudom ajánlani.
Akkoriban egy 9000-es vagy egy 9700as nagyon erős készüléknek számított és vagy egy hétig elvolt egy feltöltéssel.
Viszont soha ne az iPhone vagy az Androidhoz képest mérd őket. A saját személyes használati szükségleteidet vedd alapul. Ha ide eddig egy androidos készülék passzolt mondjuk a sok appal, játékokkal...stb. Akkor a Blackberryt egész egyszerűen nem fogod komálni :). Nagyon nem az a játszópajtás. Ez egy telefon elsősorban.
Süllyedő hajó? Ez egy elektronikai eszköz amit többnyire 1 éven belül lecserél az ember, de ha több évre veszi az 1 év általában az az idő amíg foglalkoztatja a frissítgetés és a többi (kb 2-3 hónap után már nem tapicskoljuk folyamatosan a kijelzőt, csak hogy ránk törjön az érzés, nem nézegetjük mindenhol a készülékünk...valahogy megtörik a varázs ;)) Kb ennyi idő alatt már kialakul az a kör amire használjuk a telefont és ha ezt ellátja maradéktalanul, akkor hacsak nem megy tönkre nem foglalkozunk vele többé...
Közben folyamatosan avul a készülék, veszíti az értékét. Két-három év múlva már a régi király valahol a polc alján csücsül és elfelejtik szépen lassan.
Ha például vásárolnál egy iPhone 2G-t akkor sem mondhatnád hogy a jövőnek csináltál befektetést mert az Apple most a toppon van, ahogy egy Samsung s5230 sem... nem igaz?
A mobilpiac alján jelenleg a Nokia csücsül. A RIM többre vitte mint a Finnek.
Nem hagyta el a saját fejlesztésű rendszerét ami jelenleg egy legacy nélküli (az iOS legnagyobb horgonya pl pont ez) modern operációs rendszert hoz ami képes futtatni a konkurensei alkalmazásait is ;) persze hogy valójában mit fog tudni majd a januári megjelenésekor eldől.
A Nokia ezzel szemben kísérletezgetett az OS-ekkel, de már a Symbiannal bebizonyította, hogy képtelen igazán szoftvert rakni a készülékére. Ennek ellenére volt 3 OS is a keze alatt. Kb mindegyiket csődre vitte.
Én sajnálom a Nokiát. De ez "a Microsoft tesztverziója vagyok, hogy jobban fogyjon nekik a surface"... ez valahogy nem tetszik. Remélem pozitívan jönnek ki belőle valahogy. a WP8-tól ennél többet vártam. Nagyon lelkesedtem érte, ehhez képest nem szólt akkorát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!