Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Most hogy is van akksik...

Most hogy is van akksik töltése és üzemideje?

Figyelt kérdés
Tehát: Van egy Samsung Galaxy Ace mobilom aminek azt hiszem Li-ion akksija van. Na és már össze vagyok zavarodva hogy hogyan is van. Mert azt halottam hogy ezeknek az akksiknak jó ha rátöltök máshol meg azt hogy le kell meríteni máshol meg azt hogy nem szabad lemeríteni.. Kérem aki ért hozzá írja le hogy mi a jó illetve rossz ezeknél az akksiknál(a Li.polimer is érdekel) Végül pedig mi lenne ha mondjuk mindennap tölteni kéne a telót mert lemerül az akksi... Köszi előre is!! (Aki normális választ ír megy a plusz)
2012. nov. 6. 18:39
 1/8 anonim ***** válasza:
59%

Szereti ha fel van töltve.

A rátöltés se gond.

Nem szereti ha teljesen lemeríted, de kb havonta egyszer azért engedni kell és mihamarabb újratölteni.

2012. nov. 6. 18:50
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi a választ de ha mondjuk mindennap lemeríteném akkor nem döglene meg az akksi??
2012. nov. 6. 18:55
 3/8 anonim ***** válasza:

A lítium aksik direkt hülyebiztosak. Nem kell formázni, kisütni. Akkor töltesz rá amikor akarsz, annyit amennyit akarsz, ha sokáig hagyod a madzagon, átvált csepptöltésre.

Az is tévhit hogy nem szabad teljesen lemeríteni. Persze most sokan durrogni fognak, de így van. Amelyik telefon lemerülés után nem indul töltőre dugva, ott a teló a hibás nem az aksi.

2012. nov. 6. 18:56
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi neked is de akkor lemeríthetném mindennap az akksit akkor sem csökkenne 1.2 évig a teljesítménye?
2012. nov. 6. 18:59
 5/8 anonim ***** válasza:
Minek merítenéd? Baja nem lesz tőle, de ha sípol hogy enni kér, adjál neki. Hacsak nem valami 18 magos csodagéped van, egy napot elketyeg a legtöbb.
2012. nov. 6. 19:03
 6/8 A kérdező kommentje:
Hát azért mert eddig nem játszottam vele és spóroltam az üzemidővel... és így nem tudom kiaknázni hogy okosteló
2012. nov. 7. 13:43
 7/8 Alex Fly ***** válasza:
Kiegészítés: a lítiumakkuk tényleg nem bírják a teljes lemerítést -de ez gyakorlatilag lehetetlen. Előbb kikapcsol a telefon, minthogy ettől az akku károsodna. Persze ha ezután még fél évig nem töltöd, akkor az önkisülés pofáncsaphatja. De ezeket az akkukat úgy tervezik, hogy olyan fogja használni, aki nem kimondottan akkumulátormérnök, így a durvább kezeléstechnikai hibákat megakadályozó elektronikát alkalmaznak.
2012. nov. 7. 17:18
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi neked is utolsó
2012. nov. 7. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!