Elveszett a mobiltelefonom (illetve esélyesebb, hogy ellopták) Be tudják mérni, hogy hol van?
persze,hogy be lehetne mérni,műszakilag semmi akadálya sem volna,
de nem fogják,
senki/szolgáltatód-rendőrség/sem fogja neked bemérni,
úgy vannak vele,hogy vegyél másikat
"...de a sündőrségünk már elég..."
Én sem vagyok a rendőrség nagy rajongója, de:
Szerinted a rendőrség ezek szerint a talált tárgyak ( elveszett tárgyak) osztályához tartozik? Mert ami a kérdezővel történt nem feltétlen bűncselekmény ( lopás) hanem akár a kérdező figyelmetlensége is okozhatja.
Szerintem ha nem áll fenn a lopás alapos gyanúja akkor a rendőrségnek nem sok köze van hozzá. Logikádat tekintva akkor a rendőrség az elveszett macskákat, esernyőket, elgurult 10 Ftos érméket is hajkurászhatná napestig.
Egyébként találni tudni kell, pláne nagy értékű dolgok esetén ,ezt a jog is rögzíti, szóval azért az én verzióm is sántít...
Egyébként a kérdező is mulasztott: ha az eltulajdonított telefonról azt gondolja, hogy tudta hívni miután azt ki és bekapcsolták ez egyet jelenthet: nincs rajta SIM zár.
Ezzel ez erővel a bankkártyára is ráírhatod a PIN kódot.
Mit lehet tenni: letiltani a telefont és a SIM kártyát. Ez fontosabb mint a kérdező gondolná. Ha ugyanis a telefon később előkerül, mondjuk egy bűncselekmény kapcsán és a kérdező nem jelentette az eltünését akkor bajba kerülhet.
A "bemérést" illetően egyébként könnyebb mint a legtöbb ember gondolná. Nem, nem arról van szó, hogy járkál egy mérő kocsi egy Geiger-Müller számláló féleséggel felszerelve gyorsabban pittyeg ha a telefon a közelben van. Ettől sokkal szofisztikáltabb eljárás van. Az a baj, hogy erős jogi aggályai vannak és nagyon is megnyírbálja a másik fél alapvető emberi jogait és egy szolgáltató ezt sosem fogja kockáztatni.
Végül: a kérdező tehet feljelentést a rendőrségen, de ehhez nagyon alapos indok kell és egy nagyobb értékű telefon eltünése. Arról már nem is beszélve, hogy bizonyítani kell a telefonról, hogy tulajdonodat képezi. ( Én egy 10 éves telefont használok, a papírjai régen nincsenek már meg).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!