Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mi szívja le a kártyámról a...

Mi szívja le a kártyámról a pénzt?

Figyelt kérdés
Van egy samsung galaxy s plusom, elég sok alkalmazás van rá telepítve. Játékok(mindegyik offline), easy task killer, csillagászati programok, térképek, wifi keresők stb. stb. Internetezni kizárólag wifivel szoktam, valami mégis szívja a pénzemet. Van valakinek ötlete mi lehet az oka? Egy órája töltöttem 1500-at és már üres a kártyám úgy hogy nem is használtam...:/
2012. nov. 2. 15:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Márpedig csak úgy magától nem fogy el a pénzed a kártyádról...
2012. nov. 2. 19:12
 12/19 A kérdező kommentje:
az lehetett amit írtál: kikapcsoltam a szinkronizálást és automata frissítéseket, azóta talán megoldódott a dolog, de ez majd csak holnap derül ki ha újra karit töltök.
2012. nov. 2. 20:11
 13/19 A kérdező kommentje:
kiírta a telo egy időre hogy 3G az mit jelent? az is okozhatta a galibát? azt sem tudom hogy kapcsoltam azt be aztán ki.
2012. nov. 2. 20:45
 14/19 anonim ***** válasza:

nálam is ez volt hogy leszívták a lóvémat öt percenkét jöttek az üzik hogy hoppá már csak 500 forint maradt stb. ilyenkor ki kell kapcsolni az adatforgalmat és slussz pássz

:D

2012. nov. 2. 21:19
 15/19 anonim ***** válasza:
jah...hát nem árt a mobiladatforgalmat kikapcsolni se...persze, hogy leszívta, ha be volt kapcsolva az is, meg a háttéradatok szinkronizálása.
2012. nov. 3. 12:43
 16/19 anonim ***** válasza:

az a 3G az azt jelenti, amikor kiírta, hogy abban az időben szépen ha aktív volt az adatforgalom meg az automatikus szinkronizálás, meg a háttér adatok küldése-fogadása, hogy szépen csorogtak le az adatok a hálóról a telódra, meg nyilván a pénz is a kártyádról.

Ez akkor gáz, ha az ütemezett szinkronizálás mondjuk óránkéntire van állítva, fél napi, vagy napi 1 helyett...illetve ha engedélyezve van egyik-másik appnak az automatikus frissítés, akkor még az is rádob egy lapáttal.JB előtt meg az update úgy működik, hogy kompletten letölti újra az egész appot, ahelyett hogy csak belerámolná a frissítést.

Én épp ezért ha romot cserélek és eljutok újra az első beállításokhoz(bár ez mindig elérhető a beállításvarázslót újra elindítva), hogy szinkronizálni és adat küldés-fogadásra csak és kizárólagosan wi-fi hálózatot használjon, a wifi ÉS 3G opció helyett...

2012. nov. 3. 12:56
 17/19 A kérdező kommentje:
pffff.. nagyon hálás vagyok a válaszért, de olyan mintha kínaiul írtad volna:) addig eljutottam hogy megtaláltam és kikapcsoltam az auto.szinkronizálást, meg hogy adatkapcsolat a háttérben. de hogy hol lehet beállítani a szinkronizálás gyakoriságát meg hogy csak wifit használjon na arról fogalmam sincs:/
2012. nov. 3. 14:48
 18/19 anonim ***** válasza:

Ha sikerült kikapcsolni az automatikus szinkronizálást és a hátéradatok küldés-fogadását, akkor nincs szükség kizárólagosan wifire állítani, egyébként meg:

nekem a htc-men 'Beállítás' címszóval van, egy cilinder meg egy varázspáca az ikonja (Setup wizard :D), és ott a nyelv beállításon továbblépve fogod tudni beállítani a szinkronizálás módjánál a "csak wifi"-t.

A frissítési ütemezést meg az adott app beállításainál tudod módosítani.

Pl. facebook esetén, ha megnyitod a face-t, majd menu-settings-refreh interval.De a többinél is ugyanígy tudod megadni.Ezt gyárilag egy órára lövik be az appoknál.

Letöltött alkalmazásoknak meg így tudod beállítani, hogy csak wifi-n keresztül frissítsék magukat, a legegyszerűbben: megnyitod a play-t, majd menü-beállítások-pipa a "Frissítés csak Wi-Fivel menüpont mellé, vagy ha az auto frissítést akarod kilőni amellől, amelyik mellett van, akkor menü-saját alkalmazások-telepítve-(itt végigzongorázod az összes appodat, úgy, hogy rányomsz) és amelyiknél ott van az automatikusan frissíthető box-ban a pipa, onnan kiveszed.)

Bár ez nyilván nem fontos, ha a wizard-ban a szinkronizációt átállítod csak wi-fire, mert akkor már úgyis tök mindegy.

2012. nov. 3. 15:59
 19/19 A kérdező kommentje:
Beállítottam a play-en és a beállításoknál is nagy nehezen megtaláltam és belőttem a csak wifit. De még így is ha nem vagyok wifi közelben egyből kiteszi a 3g-t. Vagy az mindegy hogy kint van, ilyenkor már nem szedi a pénzt? Csak fura mert eddig sosem tűnt fel hogy kitenné a 3g-t, pedig már fél éves a telo.
2012. nov. 4. 08:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!