Nokia N8-ra lehet telepiteni Android-ot? Vagy tett már rá valaki?
Egyik barátomon szeretnék segiteni, ha lehet mert van egy Nokia N8-assa és kicsit megbánta hogy ilyet vett és nem Androidosat. Láttam már egy pár videót ahol bemutassák hogy, milyen a telón meg hasonlók. De engem a lépések érdekelnek. Mondjuk raktam már iPhone-ra Androidot, és Androidosra W7-et, meg iOS-t de most ez kifogott rajtam is. Van box-om is hozzá ha kellene.
Köszönöm előre is . ÉS NE gyertek olyan válaszokkal, hogy miért nem vesz androidos telefont, a válasz azért mert ez tetszik neki, meg a kamerája is b*szott jó. szóval köszi .
akkor a nokia n9en miért fut a 4.04 ???
és a nokia n8-ban csak 256 ram van???
Az N9-en Linux alapú MeeGo van, így le lehet cserélni Linux alapú Androidra viszonylag egyszerűbben.
A Symbian viszont az EKA2 nevű real-time mikrokernelre épül, felépítésétől fogva (nanomásodperces válaszidő garantált) képes szoftveresen kezelni a mobil rádiós modulját, erre a régi, monolitikus kernelarchitektúrájú Linux nem képes, ezért az Androidos mobilokba szerelnek egy baseband processzort is, ami az operációs rendszer helyett elvégzi ezt. De ugye ilyen nincs az N8-ban mivel felesleges lenne bele, tehát, ha lenne is Android az N8-ra, akkor is a telefon funkcióról biztosan le kéne mondani.
Továbbá még ott van az is, hogy egy sor N8 specifikus driver nincs benne az Androidban (pl GPU vagy éppen a fényképező), ezeket mind le kéne programozni hozzá.
most hogy igy belegondolok, teljes mértékben igazad is van.
köszi a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!