Ha veszek egy androidos telefont, akkor fel kell készülni
a mobiltelefon vírusokra?
Figyelt kérdés
Amelyek esetleg emelt díjas számot tárcsáznak és/vagy írnak SMS-t a nevembe.
2012. okt. 12. 05:44
1/10 Mikey1988 válasza:
Én biztonságképpen az egyik vírusirtót és biztonsági programot, az Avast-ot felraktam a mobilomra, de eddig még semmi vírust vagy támadást nem jelzett. Meg szinte minden alkalmazást a Google Play-ről töltök le.
2012. okt. 12. 06:25
2/10 anonim válasza:
Ha megnézed mit teszel fel, nem lesz gondod.
2012. okt. 12. 06:37
3/10 A kérdező kommentje:
Soha nem volt még androidos telefonom, azért kérdezem ha veszek egy ilyet milyen hibalehetőségekkel kell számolnom és veszélyekkel.
2012. okt. 12. 06:41
4/10 anonim válasza:
Egyszerű: egy jó vírusírtó, pl.: Avast, Norton, stb. És nagy ívben kerüld a warez és az ingyenes appokat, amik nem a Play-ről származnak. Osztálytársam még nem nyitotta meg a Play-t és tömve van appal a táblája, de elég sokszor töltött le vírust, azt mondja így is jól jár. De egy vírusírtóhoz nincs esze..
2012. okt. 12. 06:43
5/10 anonim válasza:
Ha normálisan használod nem kell ilyentől tartanod.
Csak úgy nem repül be a vírus.
2012. okt. 12. 07:24
6/10 anonim válasza:
play-en most már ellenőrzik az appokat feltöltés után. Szóval már nem az van hogy felraksz egy vírusos appot és csak hónapokkal később találnak rá.
egyik cikkben ezt olvastam
2012. okt. 12. 15:16
7/10 anonim válasza:
Csak akkor érdemes rá tenni, ha pl. fizetős alkalmazásokat meg akarsz szerezni úgy, hogy ráteszed gépről apk.-ban.
Én Store-ból veszek mindent, azokban nincs vírus, így felesleges, csak a helyet foglalná.
2012. okt. 12. 20:20
8/10 anonim válasza:
Symbianról váltottam androidra. Avastot használok, soha semmit nem jelzett, symbianon már benyeltem egy olyan vírust, h nem tudtam reggel bekapcsolni tőle a telefont!Szerencsére memóriakártyára volt mentve a vírusos prg., számítógépben MicroSD formatálással megoldottam. Androidon még soha nem volt ilyen, Play Áruházból töltök le mindent, letöltés során utána olvasok, hogy miket használ a prg, meg figyelembe veszem hányan töltötték le. Ha már kb 500.000-en, nyugodtan letöltöm én is, mert már kijött volna, hogy vírusos, vagy hibás stb...Én is féltem az elején az androidtól egy kicsit, de majd meglátod mennyire egyszerű a kezelése.
2012. okt. 13. 12:13
9/10 anonim válasza:
Én Playről is töltök le, használok tört appokat, torrentről, letöltőhelyekről, egyedi rom, kernel van a telefonomon, eddig soha nem volt gondom vele.
Mondjuk megnézegetem az app-hoz írt kommenteket, visszajelzéseket, és gépen keresztül ellenőrzöm vírusírtóval, netezni meg nem sűrűn szoktam rajta.
2012. okt. 13. 19:57
10/10 anonim válasza:
Par eve hasznalok mar androidot, sokfele telefonom volt, de meg sosem talalkoztam semmilyen virussal ilyen eszkozon, de meg csak nem is ismerek olyan embert aki talalkozott volna. Szerintem felesleges ra a virusirto, de ha mindenkeppen akarsz akkor ott van az Avast vagy az AVG.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!