Nokia Lumia 820 vagy iPhone 4S?
Mindkettőnek van előnye-hátránya.
A két telefon rendszere között nincs nagy különbség ha a stabilitást és a megbízhatóságot nézzük.
Jelenleg az iOS-re jóval több program van, mint a wp-re. Ezt nap, mint nap tapasztalom, hogy sok olyan app ami iOS-en meg van az nincs wp-re, de többször még alternatíva se nagyon. Ettől függetlenül a wp jól használható, gyors és egyszerű. Azt nem tudni, hogy a 820-as szoftveresen meddig lesz még frissíthető. Remélhetőleg nem járnak úgy, mint a 7.5-ös rendszerrel felszerelt tulajok akik nem tudnak frissíteni a 8-as rendszerre. Az i4S még legalább 2 évig biztos támogatva lesz ilyen szempontból. Én rendszer szempontjából az iOS-t választanám.
A két telefon között lényegi különbség a kijelző mérete. A 820-as 4.3"-os az i4S 3.55" kijelzővel rendelkezik, viszont a 820 felbontása jóval kisebb 217ppi vs. 326ppi. Ez elég szembetűnő különbség az i4S felbontása 50%-kal nagyobb, mint a 820-asé.
Mindkettőben 8MP-es kamera van. Azt, hgoy melyik a jobb annak nézz utána. Szerintem a Nokia lesz mivel az újabb.
Tárhelyben a 820-as 8GB, viszont SD-vel bővíthető. A legtöbb embernek a 8GB is bőven elég ha mégsem akkor lehet bővíteni. Az i4S-ben 16GB-os kapható jelenleg, viszont ez nem bővíthető.
Lehetne még sorolni a különbségeket hasonlóságokat.
Egy biztos menj és nézd meg, próbáld ki mindkét telefont. Media Marktban talán van mindkettő. Régen voltam már akkor 800-as meg i4S is volt.
Egyébként: A Nokia fanok a 820-as az ifanok az i4S-t, a droidfanok meg valami droidot fognak javasolni és mindenki a saját rendszerét fogja isteníteni, és a másikat meg fikázni. Ehhez elég elolvani bármelyik telefonos kérdést itt.
"Azt nem tudni, hogy a 820-as szoftveresen meddig lesz még frissíthető."
a wiki szerint legalább 18 hónap támogatást kap minden készülék.
"a wiki szerint"
A wikin sem szentírás minden ami fent van. Annyit ér amennyit a forrása. Aztán, hogy a forrás honnan szerzi az információkat az megint kérdéses.
De legalább 18 hónap azon infók szerint. Az még mindig kevés, az iOS-hez képest, bár ha a droidot nézzük ott még sokszor 1 év sincs, sőt.
3: Néztem anno a dev konferenciát, csak nem emlékeztem pontosan, hogy mit mondtak. de azt tudtam, hogy kábé ennyit.
egyébként meg a legalább másfél év még jelenthet akár 3 évet is. ennyit csak mindenképpen ígérnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!