Telefon vásárlása elött álok ezek közöt gondolkodok: Nokia Lumia 920 vagy iPhone 5 vagy Samsung Galaxy Note 2 vagy Samsung Galaxy S3 vagy HTC One X+?
Én az S3-at javaslom, nagyon gyors( 4magos 1,4ghz-es proci).
És szerintem jó az android...
Szia!
Ezzel foglalkozom, így meg is indoklom a válaszom.
Nokia Lumia 920:
Előnye: WinPho 8, kitünően fut a készüléken, stabil, átjárás az asztali win8 között, kitűnő anyaghasználat, bővíthető kártyával, kitűnő processzor.
Hátránya: Csak wp8 programok futtathatók, nem lesz kompatibilis az előző verziókkal
iPhone 5:
Előnye: iOS6, kitünően fut a készüléken, stabil, átjárás az asztali mac között, (etina) IPS LCD kijelző, kitűnő processzor.
Hátránya: Magas ár (ár/érték aránya nagyon rossz), rossz minőségű fényképező, nem bővíthető, törékeny fizikai védele, az s4-hez képest szinte semmi új innováció.
Samsung Galaxy Note 2:
Előnye: Android oprendszer, ami ugyan nagyon elterjedt de (nergia igényes), Corning Gorilla Glass ami szinte törhetetlen, Resistant policarbonat anyaghasználat
ami szintén kitűnő, Super AM-OLED kijelző, havi frissítésű ROM support, kitűnő processzor.
Hátránya: Kicsit nagy, de ha munkára vagy médiára használod, meghálálja.
Samsung Galaxy S3:
Előnye: Android oprendszer, ami ugyan nagyon elterjedt de (nergia igényes), Resistant policarbonat anyaghasználat
ami szintén kitűnő, Super AM-OLED kijelző, havi frissítésű ROM support, kitűnő processzor.
Hátránya: Gorilla Glass II. fizikai kijelzővédelem, törik mint a fene, lehet te leszel benne a 30%-ban akinek eltörik/betörik a kijelzője akár egy kisebb esés után is. (rendszeresen hozzák vissza töréssel :( )
Teljesítményben szinte semmi újat nem hozott a 4 mag.
HTC One X+
Csak előnyt tudok írni, mert a tegra 3 proci javított változata került bele, az anyaghasználatról nem tudok mit írni még, remélem nem gagyi műanyag lesz hanem fém, a fizikai védelem itt is Corning Gorilla Glass szóval király,Super LCD2 ami szintén AM-OLED gyilkos.
HTC-t azért nem szerettem az utóbbi időben, mert vagy az anyaghasználatot cseszte el, vagy a qualfos procikat szerelte bele, amit szerintem ingyen kapott a gyártótól. (szerencsére leszokni látszik erről a vacakról)
Összegzés:
Legjobb választás: Lumia 920
Jó választás: Galaxy Note vagy a HTC One X+
Az utobbi kettő elég tepsifon, szóval ha dolgozol vele (support), vagy média miatt választod, akkor az utóbbi kettő a jobb választás.
Egyébként én Galaxy Note I. tulajdonos vagyok.
920-on mennek a wp7-es programok is. Ez a számváltás amolyan ios5-6 váltás.
Egyébként +1 a Lumia javára
Asus felejtős mint telefon...
Itthoni szerviz 0
ROM support 0
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!