Telefonos zaklatás technikai eszközökkel lehetséges?
Kicsit furán hangozhat a kérdés, de nem tudtam jobban megfogalmazni ilyen röviden. A gondom, hogy egy ideje szokott hívogatni egy ismeretlen hívó, de mikor felveszem azonnal leteszi. Viszont ez olyan gyorsan történik meg minden alkalommal, hogy megfordul a fejemben, hogy nem is természetes személy, hanem valamilyen program, vagy nem tudom mi, ami azonnal szétkapcsol, amint létre jön a kapcsolat. Ilyen létezhet? Vagy csak ennyire elképesztően gyors minden alkalommal a zaklatóm?
A másik gond, hogy újabban ha felveszem, akkor nem is megszakad a hívás azonnal, hanem egy elképesztően fülsüketítő hang szól. Gondolom ez is valami "technikai vívmány", hiszen azonnal rázendít, amint létrejött a kapcsolat. Viszont felmerült bennem, hogy ezek valamilyen technikai hibák, ez lehetséges? Vagy nincs kétség zaklató?
A telefonos cég nem ad információt ismeretlen hívónál, a rendőrséget javasolták, de nem tudom, hogy ehhez ott mit szólnának, mert ha azt mondják, hogy technikai hiba, akkor még jól rá is fizetek!
Valóban szinte alig volt itt kérdés és lehtetlen ráakadni.
Beírtam a GYIK keresőbe: rejtett szám:
"Felhívott egy ismeretlen szám és felvettem de nem beszélt! KB.2 másodperc alatt lette a telefont Mit tegyek?"
"Ha valaki rejtett számról hív, de nem szól bele. Ezek alapján, ha feljelentik mire számíthat?"
.
.
van egy csomó.
Oké akkor leírom ide is.
Kezdjük a sípolással. Tipikusan analóg modem lehet, vagy fax. Mi lehet a modem mögött? Telemetria állomás. Vízművek, meteorológiai állomás automata mérőberendezése zaklat téged, esetleg egy réges régi parkolóóra. Jelentsd fel a hőmérőt vagy légszennyezettség mérőt!
Mi ért van a hiba? Karbantartás miatt átprogramozták a modemet, GSM modult. Észrefogják venni, hogy nem jön adat és egy idő után megjavítják.
Miért rejtett a szám? Azért rejtett mert egy modemet senki se akarjon visszahívni ha esetleg rosszul programozták ( bölcs előrelátás az üzemeltetők közül, furcsán hangzik de így tényleg jobb neked )
Néma hívás: ugyanaz a modem, csak éppen most tőled várja a "negotation" kezdetét, ha éppen olyan fázisban épül fel a hívás akkor ő rögtön bont. Gyorsabb a halálnál, ebben a párbajban csak veszíteni fogsz!
Mégtöbb megjegyzés:
Az, hogy a számod titkos egy dolgot jelent: nem jelenik meg a hívószám kijelzés. Attól téged még ugyanúgy felhívhat bárki. Ha valaki valahol beüti a telefonba a számod, vagy valahol félreprogramoznak egy modemet.
Remélem válaszom kielégítő volt és azzal a megnyugtató érzéssel hajtod estére álomra a fejed, hogy most már tudod Aigner Szilárd valóban békával jósolta meg a holnapi időjárást, mivel más adatot nem kapott. Kevés vigasz ez neked és türlmed rózsája légyen a megoldás problémádra! ( Meg a techinkus aki majd beállítja a jó telefonszámot)
Ez a sípolás nem fax hang. Ismerem, hogy az milyen. Ez egy magas fülsértő hang baromi hangosan. Még a mellettem álló is megijedt mikor felvettem.
A mobilosokhoz bementem ismét, nem tudják megmondani még azt sem, hogy ugyanaz a hívó-e ez a sok ismeretlen. De még csak azt sem mondták meg, hogy magánszemély-e vagy valami cég akar valahogy elérni. (Direkt megkérdeztem)
Most így elég vicces lenne elmenni a rendőrségre, de állítólag rendőrségi kérésre a mobilszolgáltató kiadja azokat az adatokat, amiket nekem nem adtak ki. Szóval ha elmegyek a rendőrségre legalább kiderülne, hogy most akkor mi ez.
Egyébként a kérdésem az volt, hogy létezik-e olyan program, vagy valami, ami azonnal megszakítja a hívást, ha felvettem. Nem pedig az, hogy "mi tévő legyek" "menjek-e rendőrségre" stb stb. Szóval ezért nem létezik ilyen kérdés még. Elnézést a bocsánatért.
És nem zaklatásként írtam be a keresőbe.
(Egyébként erre választ még nem kaptam, szóval ha valaki tudja, akkor szívesen veszem.)
Bocs, de saját magaddal keveredsz ellentmondásba.
"A gondom, hogy egy ideje szokott hívogatni egy ismeretlen hívó,"
Aztán kinyögöd, hogy 2 éve. Szeritned az egy ideje? Az én olvastomban az egy ideje kb annyit jelent hogy a kb múlt hét óta.
Lehet, hogy fax-ot már hallottál, de én más egyébről is említést tettem. A lepontozáson túl szöveg értelmezési képességeid is vannak még?
Egyébként erős kétségeim vannak, hogy te valóban elmentél a szolgáltatóhoz. A számot valóban nem adják ki, de mindent megtesznek hogy elsimítsák az ilyen dolgokat.
Ha már két éve tart a probléma ( egy ideje - ahogy te írtad ) miért nem a fogyasztó védelemhez mentél? Vagy miért nem váltottál szolgáltatót? Ráadásul azt mondtad, hogy még számot is cserétél.
Nekem a történeted egyre kamu szagúbb, mert önmagaddal kerülsz ellentmondásba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!