A ZTE Blade okostelefonom folyamatosan újraindul használat közben. Mi lehet a baj és mi lehet a megoldás?
Nem tolonganak a válaszokkal:)
Én azt mondom, hogy a leírásod alapján valamilyen hardver hiba van a készülékben. Ha még garanciális (elvileg 2 évig?), akkor vissza kellene vinni a szolgáltatóhoz javításra, cserére.
Ja, hogy romot csereberéltél? Akkor állítsd vissza a gyári állapotot a következőképpen: [link]
Ha sikerült, ártatlan arccal visszaviszed a Teleizéhez és előadod a problémát. Persze jobb, ha úgy csinálsz, mint aki azt sem tudja, mi az a rom.
Én úgy gondolom, ne hagyd magad lerázni, ha biztos vagy az igazadban. Szépen, nagyon udvariasan, de határozottan magyarázd el, hogy egy év alatt nem a vitrinben állt a telefon, hiszen arra készítették, hogy használd. Tehát, ha rendeltetésszerű használattól kopik (a festék kopása eléggé jellemző) és kiesik a gombja, arra szolgál a vételárba beépített garancia, hogy ezeket a hibákat orvosolják, vagy cseréljék ki a készüléket. Ha szívóznak, mondd azt, hogy ha kell, megvizsgáltatod a készüléket a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósággal. Ha erre sem reagálnak pozitívan, bátran kérd el a Vásárlók Könyvét és írd le a sztoridat (remélhetőleg tényleg nem potyogtattad le a telefont, mert az nem garanciális ügy).
Sok szerencsét :)
mivel a régi rendszert lassúnak találtam ismét, újra megpróbáltam egy jobbat felrakni. most már egészen biztos, hogy valamit én szúrtam el nagyon, mert abban a percben, amikor az új android 4.1-et telepítés után elindítottam, azonnal újraindult, és azóta megint csinálja. így telepítettem fel a recovery-t: [link] és így pedig magát az oprendszert: Download ROM, GAPPS on your SDCARD
Boot into Recovery, Clockwork.
Optionally, but HIGHLY RECOMMENDED: BACKUP YOUR CURRENT ROM
Wipe Data/Factory Reset (Mandatory if you're coming from any other ROM!)
Wipe Cache
Mounts/Storage > Format System (Mandatory if you're coming from any other ROM!)
Advanced > Wipe Dalvik Cache
Install from zip > Select downloaded ROM
Install from zip > Select download GAPPS
Reboot (might take a while,pls be patient!)
nem tudom mi lehet a baj, most megpróbálom megint, utolsó kommentelő tanácsa szerint, ha nem írok, az azt jelenti, hogy nem sikerült..
Ezt találtam:
"Android 4.1.1 (JellyBean) is currently being worked on through an unofficial port of CyanogenMod 10 and is in Alpha development (not suitable for daily use)."
Keress valami stabil, kitesztelt romot a telefonodra, jelen pillanatban nincs stabil JB rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!