Ha veszek használtan egy iPhone készüléket, akkor honnan tudom, hogy X hónap Z nap után nem tiltja le az, akitől vettem?
Szeretnék venni egy telefont használtan. Hallottam, hogy letudják tiltani a készüléket ha pl. nem fizeted a számlát stb.
Viszont ha vásárolok mástól, és annak már lejárt a hűsége, vagy épp kártyafüggetlen a telefonja, akkor is letilthatja?
Magánszemélytől vásárolt telefonnál érdemes kötni valami "szerződést"? Vagy kérjem inkább el a telefon papírjait (mondjuk azon az ő neve van, remélhetőleg)?
Egyelőre ennyi jutott eszembe, hogy mégis ha használtan veszek telefont, mi bajom lehet, ha nem figyelek oda.
Köszi
Adás-vételit irjatok,mert ez valamelyest megvéd.Vannak a neten sablon szerződések.
DÁS-VÉTELI SZERZŐDÉS MAGÁNSZEMÉLYEKNEK
AMELY LÉTREJÖTT EGYRÉSZT: …………………………………………………………….
………………………………………………………... szám alatti lakos (továbbiakban eladó)
születési hely: …………………………… anyja neve: ………………….………….
szem ig. száma: ………………………………….,
MÁSRÉSZT: ……………………………………….…………………………..……………….
………………………………………………………… szám alatti lakos (továbbiakban vevő)
születési hely: …………………………… anyja neve: …….……………………….
szem ig. száma: ………………………………….,
között az alulírott helyen és időben az alábbi feltételekkel:
Az eladó eladja a tulajdonában lévő ……………..………………………..……… típusú,
………………………………….. IMEI számú mobiltelefonját.
A kölcsönösen kialkudott …………….. Ft, azaz ….……………………………………….
………………………………………………………….. forint vételárat a vevő a szerződés aláírásának megtörténtekor készpénzben és egy összegben kifizeti az eladónak.
Az eladó a vevőt a mobiltelefon műszaki állapotáról, (esetleges) sérüléseiről részletesen tájékoztatta, aki ezt tudomásul vette.
Az eladó kijelenti, hogy a mobiltelefon per-, és tehermentes, valamint annak tulajdonjogával szabadon rendelkezik. Továbbá kijelenti, hogy a mobiltelefon jövőben előforduló hibáiért szavatosságot NEM VÁLLAL.
Készülék hibái:
………………………………...…………, 2010…... év ……………….…………. hó ….. nap
………………………………… …………………………………
eladó vevő
Előttünk, mint tanúk előtt:
1. tanú: ………….………………………. 2. tanú: ..….…………………………….
cím: .…………….………………………. cím: ……….…………………………….
szem. ig. szám.: ….…………………….. szem. ig. szám: …..…………………….
"A szerződés annyit ér, amennyit betartanak belőle"
Nem az tiltja le, akitől veszed, hanem ha ő nem fizeti a telefon részletét akkor a szolgáltató fogja tiltani.
Nem tudom állítanak-e ki olyan igazolást, hogy a telefon teljes egészében ki lett fizetve?!
Hát igen... szaküzlet.
ott viszont sokkal sokkal drágább..
Én esetemben egy fehér! i4-est vennék, 8 vagy 16gb-ost. Ez szaküzletben, 100,000, 120,000 is lehet. Holott igazából 70-80 körül lehetne már venni.
Egyébként én is szaküzletpárti vagyok, csak amit keresek azt eddig sehol se találtam, a lényeg sajna azon van, hogy fehér színű legyen :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!