Mi a legrosszab dolog ami történhet ha rootolom az androidos telefonom? És az javítható?
Ne halgass rájuk.
A rootolás nem nagy cucc, flashtool 2 kattintásból megoldja. Amikor gyerekcipőben járt az android hack, akkor kellett figyelni nagyon, már nem nehéz. Roottól sok baja nem lesz, fórumokon nem találkoztam elcseszett telóval, csak mende-mondákkal, hogy valaki apjának a volt szobatársának a 30. exe baszta el.
Ha a hacket tovább folytatod: főzött romokkal és azokat nagyon sűrűn cserélgeted, vagy nagyon mélyen belenyúlsz a cuccba (pl oprendszer megosztása - bootnál kiválasztod melyiket töltse be), akkor előfordulhat téglásodás. Magyarul csak téglának lesz jó a telód :D Prok megtudják fordítani ezt is, csak ők nem járnak gyk-ra :D
Hardveresen szintén nemlehet semmi baja. Maga a root nem fog neked átállítani semmit, csak jogokat ad további hekkhez gyakorlatilag.
Amúgy nehéz hardveresen túlterhelni. 1,5 éve +20%-on megy a procim, semmi baja. De mint mondtam, ehhez a root nem nyúl hozzá.
Én sokat hekkelem a sajátom, necces szituba kerültem párszor (1,5 óra alatt lemerült 100ról, magasra húztam a procit, boot után összeomlott és újrabootolt úgyhogy vissza se tudtam állítani a beállításokba), de még enyém se tégla.
A root szinte veszélytelen, ha rootigényű alkalmazásokhoz kell akkor nyugodtan csináld, ha komolyabban akarod buzerni meg ugyis utánanézel.
Először is: ez nem hack. A rootolás egyáltalán nem hackelés, a főzött rom flashelése meg még annyira sem az. Ha egy kicsit is tisztában lennél a dolgokkal, mielőtt kioktatsz itt minket (4. válaszadó, rólad van szó ha nem jönnél rá), tudhatnád hogy a root rendszergazdai jogokat ad, hogy hozzáférj a fájlrendszerhez. Nem fog átállítani semmit? Te hol élsz? Ja igen, nem állítja át az ikonjaidat meg a beállításaidat, kb eddig jut egy átlag user. De jóformán a fél fájlrendszert átírja, hogy legyen lehetőséged módosítani azt.
Ne javasolj dual-bootot annak, aki még egy ilyen kérdést tesz fel. Nem tudnak a profik sem mindent megoldani, ha JTAG-nál nagyobb hiba van, akkor már alaplapcsere sem segít (bár, ugye ez konkrétan egy új telefont jelent).
Hardveresen nem lehet semmi baja? Nem-e? És az undervolting, az overvolting? Az overclockinget említetted, azt is csak azok csinálják akiknek nem elég a telefon alaptudása, de ilyen kérdés mellett neked bőven elég a mostani. És hogy nehéz-e túlterhelni? Nem. Egy mértékegység átváltást rontasz el, és a telefon akár fel is robbanhat a kezedben (10 mV helyett 10V-t adsz neki, az aksi kisül és csókolom, kifolyik a sav belőle a túlterhelés miatt).
Tény, hogy a rootot nehéz elrontani, mert a bootloadert nem piszkálja meg, vagyis igen, de csak a VM részét, bár azt is ha elrontod, egy viszonylag egyszerű algoritmussal vissza lehet állítani.
Ne oktass ki olyan dolgokból, amikről látszólag is csak hírből hallottál. Tipikusan az a fajta vagy (még mindig a 4. válaszadó) aki böngészi az XDA-t (bár lehet eddig el sem jutottál) és "Hmm, szép rom, már úgy is 10 perce a mostani van rajta, ideje lecserélni", majd flasheled és kész. Különben is, a kérdező nem azt kérdezte hogy mennyire nehéz a rootolás, hanem mi lehet a LEGROSSZABB dolog ami történik közben.
attól függetlenül telefon fronton szerintem hack a root, a flashelés meg pláne.
de ez a leglényegtelenebb infó a kommentbe.
Én semmi nagyot nem csinálnék vele, csak három dolgot:
1. ki szeretném ezt próbálni: [link]
2. Azt hallottam hogy ha rootolom akkor átrakhatok az SD kártyára olyan dolgokat amiket eddig nem lehetett.
3. Gyakran előjön egy olyan üzenet, mikor le akarok tölteni valamit, hogy: Az eszköz nem kompatibilis ezzel a verzióval.
Azt hallottam, ha rootolom akkor le tudom tölteni.
De mindegy. Ha ennyire megoszlanak a vélemények azzal kapcsolatosan, veszélyes-e vagy nem, inkább nem fogom rootoloni, mert nem rég kaptam ezt a telefont és nem akarom tönkre tenni. Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!