Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Milyen telefont válasszak?

Milyen telefont válasszak?

Figyelt kérdés
Elérkezettnek látom az idöd, hogy haladjak a korral és lecseréljen ütött kopott telefonomat egy olyanra, amivel normális fotokat lehet késziteni, tudok internetezni wifi közelben szoval egy olyat ami azért okos. Tetszik pár tipus, de mivel nem vagyok hozzáértő sajnos nem tudom melyiket válasszam, ezek a következők: apple4gs,htc rhyme, htc one v, és valamelyik résem vonzodik az alcatel one touch 995-höz mert kecsegtető az oriási kijelző. Előre is köszönöm a segítségeteket!

2012. szept. 19. 00:39
 1/8 Alex67 ***** válasza:

Én is most váltottam új telefonra, és előtte alaposan feltérképeztem a rászánt összeg tükrében a kínálatot.

Nálam az ár/érték arány vs. használhatóság volt a döntő szempont.

Az Apple termékeket nem ismerem, és nem is akarom megismerni, így ezekről nem tudok nyilatkozni.

A HTC Rhyme a felső kategóriás mobilok közé tartozik / tartozott megjelenésekor, de hiába a gazdag alapfelszereltség, minőségi anyaghasználat, ha az ár / érték nem áll összhangban egymással. Az 1GHz-es processzor ma már nem nagy szám, és a 3,7"-os kijelző sem egyedülálló a kategóriájában, viszont véleményem szerint a tudásához képest még ma is drága.

A főkamerája 5MP, amivel nem fogsz kiváló minőségű képeket készíteni. Lehet, hogy a kijelzőn jól fog mutatni a kép, de ha felteszed őket gépre, akkor bizony pixeles lesz. Sajnos ennél a mobilnál is igaz, hogy egy telefon nem fényképezőgép, és nem is ez a gyártók fő fejlesztési iránya.

A HTC One V szintén egy régebbi, 1GHz órajelen működő telefon, 480x800 pixel felbontású, 3,7 hüvelykes kijelzővel. A gyártó itt is jó anyaghasználattal, gazdag alapfelszereltséggel "kényezteti" a vásárlót.

Mindenképp jó pont, hogy alapból Android 4.0 fut rajta, tehát viszonylag egy friss(ebb) rendszerrel lehet megvenni.

Ebbe már benne van a BT 4.0, csak kérdés mire / milyen készülékkel tudod már kihasználni?

Az 5MP felbontású kamerával most sem fogsz művészképeket csinálni, de a célnak megfelel.

A grafikus chip mindkét HTC esetében Andreno 205 típusú, tehát a 3D támogatás adott. 720p felbontású videókat mindkét HTC készülék tudja, csak az a kérdés, hogy 3,7 hüvelyken érdemes-e filmet nézni?

Alcatel OT-995. Talán ár / érték arányban a legjobb választásnak tűnhet. Bár nem presztízstelefon, de a tudása az árához képest kimagasló. Jelenleg 37.000Ft a T-mobil-nál előfizetéssel. A készüléket 1,4 GHz-es processzor hajtja, és 4,3 hüvelykes 480x400 felbontású TFT kijelzővel rendelkezik. A két HTC készülékkel szemben hátrány, hogy még ma is Android 2.3 fut rajta (elvileg érkezik rá ICS)illetve, hogy a nagyobb kijelző is csak a ONE V kijelző felbontását tudja, így nem lesz olyan szép képe, mint a kisebb kijelzős vetélytársának.

Alapból igen gazdag felszereltséggel adja a gyártó a készüléket, az anyaghasználat is jó, az összeszerelés szintén. Nyilván nem fémházas, de ennyi pénzért ne várjon csodát az ember. A kamera ennél a készüléknél is 5MP tehát ez sem lesz a profi fotósok készüléke.

A grafikus chip itt is Andreno 205, tehát a kellő erősségű 3D támogatás itt is megvan.

Internetezésre mindegyik készülék alkalmas amiket felsoroltál. A felsorolt típusok támogatják az alapvető b/g/n szabványt, és a tesztek alapján a jelerősséggel sincs "komoly" gond. Nyilván a lefedettség, az előfizetett szolgáltatás, és a használat körülményei erősen befolyásolhatják az internet sebességét, és használhatóságát.

2012. szept. 19. 10:00
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerintem Sony Xperia Sola
2012. szept. 19. 13:34
 3/8 A kérdező kommentje:
Huha!! Nagyon szépen kifejtetted a dolgokat és nagyon köszönöm! Eszembe sem jutott volna figyelni jopár dologra azok közül amiket felsoroltál szempontoknak! Egyébként, azért mostanában lesz esedékes a mobilcsere, mert rohamosan elkezdtek lemenni ezen modelek árai. (htc rhyme-ot, one v-t 65e-ért láttam már, és iphone-t is találtam ujonnan 90-ért) az alcatelre inkább kíváncsi vagyok, de sajnos felnéztem pár forumra a napokban és rengeteg rossz vélemény érkezik a megbízhatóságát illetöen.
2012. szept. 19. 18:20
 4/8 anonim ***** válasza:
+1 az xperia sola-nak, az két magos, és jobb e felsoroltaknál.
2012. szept. 19. 19:02
 5/8 anonim válasza:
htc sensacion xe imádom és ajánlom :)))))
2012. szept. 19. 20:31
 6/8 A kérdező kommentje:
Sony-t nem szeretnék köszönöm, nagyon kecsegtető, de valamiért maradnék a htc-nél vagy az applenél, a sensation XL-t néztem mostanában, ő még szimpatikus ,de 90e a maximum amit kitudnék fizetni egy telefonért.
2012. szept. 20. 10:02
 7/8 anonim ***** válasza:
Én azt mondom, hogy ha a max 90 ezer, amit ki tudsz adni egy telefonért, akkor várj egy picit, én vegyél egy HTC one S-t. Most 100 ezer körül van, szóval gyűjts még rá, vagy várj, hogy lemenjen kicsit az ára.:) Az összes eddig felsorolt készüléket nagy kegyetlenül falfa fel reggelire.:) Egyetlen egy nagyobb hátránya van, az pedig az, hogy nem bővíthető a memóriája, szóval mérlegeld, hogy elég-e neked 9,9 GB tárhely...:)
2012. szept. 20. 15:08
 8/8 anonim ***** válasza:
*falja
2012. szept. 20. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!