Mit gondoltok az ipari patent trollkodásról?
Direkt nem írok neveket. Mindenki sejti, melyik cégek azok, akik bátran jogi harcba szállnak nevetséges és egyértelmű szabadalmakon.
De kíváncsi vagyok vajon van e olyan aki úgy látja, hogy ez így tisztességes. A napokban egyre több hír van ezekről a "szabadalomsértési" perekről.
Ti hogy látjátok? Jó lenne ha eltűnnének az ilyen esetek? Vagy ez az utolsó védőbástyája az innovációknak?
> Jó lenne ha eltűnnének az ilyen esetek?
Szerintem előbb-utóbb el fognak tűnni, vagy legalábbis jelentősen csökkenni fog az ilyen baromkodások száma.
Ha a samsung sikerrel vágja el az apple-t olyan technológia használatától, ami néhány év múlva valószínüleg iparági szabvánnyá válik (LTE), az igencsak kellemetlen lehet. Figyeld meg, a végén az apple lesz a legnagyobb lobbis, hogy megszüntessék az ilyen jellegű szabadalmakat, és végre haladhat a világ soha nem látott ütemben előre...
Én is úgy gondolom hogy ezzel nem használnak senkinek.
Különösen nem szeretem azt a fajta magatartást amit egy bizonyos vállalat tanúsít. Vagyis hogy egyedüli monopol helyzetben hajlandó magát csak elfogadni. Nem tűr konkurenciát és nem kíván versenyezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!