Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » IPhone vs. Okostelefonok?

IPhone vs. Okostelefonok?

Figyelt kérdés
valaki kifejtené nekem h miben jobb az iPhone az okostelefonoknál? személyes tapasztalat is jó lenne és pontos adatok is. köszi előre

2012. aug. 14. 22:21
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Az S3 nagyon veri.. :))

iPhone 4 egy 800 mHz-es mag, 512 MB ram, S3 negy 1.5 gHz-es, 1/2 GB Ram.

2012. aug. 14. 23:04
 12/22 anonim ***** válasza:
Az 1/2 ugy ertendo, hogy 1 vagy 2.
2012. aug. 14. 23:05
 13/22 anonim ***** válasza:

Ajjajj.. mit szabadítottál ránk.. Ebből vita téma lesz újra..

Amúgy én naponta mindkettőt használom, és az Android komolyabbnak tűnik sokkal. Az iOS gyerekes, és egyszerű.. Napi használatra nem jönne be. Szerintem játékra jó csak a jb miatt, de napi használatra nem tudnám megszokni. Nincs benne kihívás, vagyis eléd tesznek egyet úgy, hogy nem nyomkodtál még ilyet és 2perc nyomogatás után teljesen ismered az egész telefont. Sajnos nem ismerik Amerikában a személyre szabás fogalmát, de biztos levédették már.

2012. aug. 14. 23:53
 14/22 anonim ***** válasza:
85%

23:53-nek

Ugye, milyen rossz már hogy csak megveszed az iPhone-t és csak használni kell? Nem kell semmit sem állítgatni rajta mert úgy jó ahogy van és egyből mindenhol kiismered magad. :D

Bár bevallom, Syambian és Android után engem is meglepett hogy alig lehet személyre szabni, de nekem pont jó, mindent megtalálok elsőre, nem tévedek el a menürendszerben, és még nem is kellet megtanulni használni, mert minden magától értendő.

Hogy miben jobb az iPhone mint a többi? Az iOS. Sokáig én sem értettem hogy miben jobbak az Apple cuccok mint a többi, pl. a Windows. Én is leszaroztam, és túlárazott használhatatlan cuccoknak tartottam őket.

Az Androiddal, és a többi rendszerrel az a gond, hogy baromi sok telefonra rárakják, de így lehetetlen azt megoldani, hogy minden telefonnal 100%-osan kompatibilis legyen. Ugyanez a gond a Windows-al is, több millió vagy milliárd hardverkonfigurációra rárakják, de egyikkel sem 100%-osan kompatibilis. Ez azt eredményezi hogy egy alkalmazás elindul egy meg nem. pl. 10 Androidos telefont egymás mellé raksz nagyjából egyforma hardverekkel, de mindegyiken másképp fog futni. Egyiken tökéletesen, a másikon akadozva, a harmadikon el se indul, stb. stb., tehát ennyi hardver összeállításra mind telefonon, mind számítógépen, mind tábla PC-n lehetetlen olyan rendszert írni, ami mindennel kompatibilis. Ezt úgy kompenzálják hogy orbitális hardvert raknak alá.

Az Apple-nél nem így megy hogy csak úgy kiadnak egy rendszert és azt rakják rá mindenre. Az iPhone-on és iPadon az iOS rendszert úgy írják meg hogy az adott hardver összeállítással legyen 100%-osan kompatibilis, és az Apple gépeknél szintén. Ezért van bennük olyan kis hardver, mert egyszerűen felesleges nagyobb. Az iPhone 3gs-nek és a 4S-nek nagyjából 200mhz-el visszabutították a processzor órajelét, mert egyszerűen felesleges volt bele 833hmz-es és 1000 hmz-es processzor, és még attól sem jön zavarba ha egyszerre 20-25 alkalmazás van a háttérben (igen, nálam a 3GS-nél nagyjából ennyi szokott futni egyszerre, pedig 600 mhz-s proci és 256 ram van benne)

Tegyük fel: ha ráraknál egy mai Androidot egy mai iPhone hardverére, akadozna, fagyna, mindent csinálna, csak nem azt amit kéne. Azért mert egyszerűen feleslegesen zabálja a hardvert az inkompatibilitás miatt.

Ugyanez Windowsnál. Van egy konfigod, tegyük fel van benne egy 2.5-ös Quad proci és 4 giga ram. Mellette egy Apple gép, 2.3-as 2 magos procival és 2 giga rammal. Felraksz mind a kettőre egy Photoshop-ot és elindítod. A windows-on kell kb. 5-6 másodperc mire megnyitja és tölt mint állat, az Apple gépen amin a MAC OSX fut pedig nem kell 2 mp se hogy megnyissa, és nem is jön tőle zavarba.

Na, ennyit számít a kompatibilitás.

Valamint még ott vannak a mobiltelefon tesztek is. Az iPhone-ok vagy iOS-ek mindig alulmaradnak hardverban, de érdekes módon mindig több pontja van a végén mint a többinek.

2012. aug. 15. 09:30
 15/22 anonim ***** válasza:
Ha csak úgy ráraknád, akkor valószínű, hogy azért laggolna, mivel optimalizálni kellene, és az a gyártó dolga. De úgy látom, hogy nem hallottál a Jelly Beanről.. Igen, biztos azért 4magos az új iPad, mert sz@rul optimalizálták, ergo az irományodból ez jön le. Ha nem fejlesztene más gyártó csúcdhardvert, akkor nem lenne semmiben nagyobb cucc, de mivel szinte ezt versenynek nézik ezért persze, hogy valami kell.Jelen esetben ez a hardver. De még mindig jobb az Android azon a szinten, hogy személyre szabhatod. Ha nem hülye az adott személy, akkor az androidot sem tart tovább kiismernie fél perc alatt, és ezt is lehet használni rögtön, csak jobban. Még az Androidot sem ismered.. Oké, hogy a 20k-s gépeken szaggat meg döcög, de akkor sem 200e ft-ért adják el. Ezért vannak az adott kategóriák. Egy csúcskategóriás gép persze, hogy nem fog szaggatni. Az almából meg csak drága van, szóvalezért szerelmes bele sok ember, akit a márkanyűgöz le.
2012. aug. 15. 11:05
 16/22 anonim ***** válasza:
amúgy nem 4 magos az új iPad...2 magos A5X...és nem jobb, csak sokan papíron vesznek telefont, ezért istenítik annyira az S3-at, pedig amennyi alkalmazás van rá, ennyi erővel szintén magasan túlárazott telefon, és ha az árakat megnézzük, egy iPhone 4 még most is, lassan 2 évesen is 80ezerért eladható, megnézném, hogy egy S3at el lehetne-e ennyiért adni, úgy, hogy nem elavult. A i4 mai napig használhatóan gyors, kapni is fog frissítéseket, bár szerintem ez a legkisebb szempont, hogy mennyire update-elhető...elég szomorú, hogy ICS még ki se ért szinte, de már a JB jön, mert idő alatt rájöttek, hogy nem sikerült elég tökéletesre a ICS...testreszabhatóságból meg ugyanúgy testreszabható az iPhone is, jailbreak-eled, és olyan tweak-et raksz rá, amilyet akarsz...ameddig valaki az androidba nem nyúl bele, azt is meg lehet unni 1 nap alatt...
2012. aug. 15. 12:41
 17/22 anonim ***** válasza:

12:41-nek

Ezt jól írtad. Sokan papír alapján vesznek telefont, hogy mekkora hardver van benne, pedig a rendszer ami fut rajta legalább olyan fontos ha nem fontosabb.

2012. aug. 15. 15:08
 18/22 anonim ***** válasza:
Mindenkinek más fontos, de van aki 1rohadt apple fanboy.. Azért, mert azS3-at veszik, az az apple-nek köszönhető a gyerekes pereskedése miatt, vagyis ez egy reklám volt a Samsungnak. Pedig aki idáig Samsungot vett, és nem volt fogyatékos, az most is azt fog venni, főleg, hogy Androidos téren az S3 mutatta a legtöbbet, mert szoftveres részen sok újítás van benne. Az ára azért annyi, mert Apple..... Az S2-t lehet anyiért eladni kb. Előbb ismerd meg az Androidot és utána dobálózz a Jb-s javításokkal. Amúgy meg sok idő eltelt az adott oprendszerek közt, és az Apple sűrűbben javítgatja a rendszert a Google-nál.
2012. aug. 15. 15:35
 19/22 anonim ***** válasza:
52%

a gyerekes pereskedés azért van mert a samsung csak másol és nem alkot egyedit , de ez ígyvolt régen is , csak akkor a nokiát koppintották, [link]

És már páran leírták , hogy miért jobb , azért mert nem sz_r android fut rajta , mert amire képes a 4 magos androidos teló addik azt megtudja csinálni az 1 magos iOS el is... és még stabilabb is , jobban kezelhető, felhasználóbarát

2012. aug. 16. 10:50
 20/22 anonim ***** válasza:

Igen? Mégis az Apple perel..

Figy.. Most egy rohadt fanboy vagy vagy nem?? Mert a viselkedésed az Apple-éval megegyezik. Sz_r android? Hát az ilyen hozzáállásod miatt vagy egy semmirekellő.. Aki csak mondja, hogy húú.. shit.. de neked a mancsodban sem volt még egy értelmes 1magos Androidos készülék sem. Az irományomból látom nem tanultok.. Bár mindenki az Androidot xarozza, pedig nem látja, hogy milyen is igazából az iOS.. Egy vicc az egész. Amúgy egy buta felületen nemtudom, hogy mi is akadna meg igazából..

2012. aug. 17. 23:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!