Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Vodafone Smart II. akkumlátor...

Vodafone Smart II. akkumlátor problémával és teló kikapcsolással lehet valamit kezdeni?

Figyelt kérdés

Két naponta kell tölteni az akksit, csak a wifit használom+a whatsappot rajta, telefonálás nuku.

A magától kikapcsolás eddig kétszer történt meg, nemtudom milyen okból.... az ezelőtti telefonom is az olcsóbb kategóriából volt való, bár az nem okostelefon, de ilyen problémák nem voltak, főleg újonnan.....

2012. aug. 3. 07:00
 1/8 A kérdező kommentje:
Hétfőn vettem a telót.
2012. aug. 3. 07:00
 2/8 anonim ***** válasza:

Ez egy okostelefon. Ráadásul androidos. Ezeknél még a legolcsóbb, leggyengébb modellek se nagyon bírják ki átlagos használattal egy napnál tovább. Tehát ez a két nap üzemidő egész jó. Ha ennél jobban használod (több wifi, esetleg navigálás, mobilnet, játékok, zenehallgatás) akkor ez még ennél is kevesebb lenne.

A magától kikapcsolás az meg lehet attól is, hogy épp akkor merült le. Ez viszont nem egy túl célszerű dolog a lítiumionos és lítium plimeres aksiknál. Viszont ha nem emiatt kapcsolt ki akkor szerviz.

2012. aug. 3. 12:46
 3/8 anonim válasza:
Én 2 hete vettem a telefont,most azzal küldöm szervízbe,hogy a sim kártyára,és magára a telefonra sem menti el a neveket,amiket rá szeretnék tenni,kb 8 nevet rá enged tenni,a többit nem...ráadásul már bejelentkeztem a gmail szolgáltatásba,amit csak a gyári beállítások visszaállításával tudtam kikapcsolni,mielőtt elküldöm szervízbe.. szóval most ott tartok,hogy hozzá sem merek nyúlni a telefonhoz,mert az elején olyanokat kér,amikről nem hallottam,pl milyen internetkapcsolatot kíván használni stb.. elmegy szervízbe,remélem egy szoftverfrissítés elég lesz rá.. Amúgy a 2 nap az teljesen normális,én naponta kb 3 órára használom internetezésre,ami azt vonja maga után,hogy minden este töltöm.
2012. aug. 3. 23:07
 4/8 anonim válasza:
Nekem is hasonló problémám van, ugyanez a telefonom van. A telefon merülése normális olvastam netten meg mondták mások is az okos telefonok ilyenek, gyorsan merülnek. Olvastam valahol, hogy a kikapcsolásos dolog felelős lehet az sd kártyára telepített alkalmazásnak egy widgetje. Nálam nincs ilyen. Olvastam azt is, hogy frissítsem, de ezt hova frissítsük hisz alig párhetes telefon a piacon. Szóval szerintem megyek a vodafonehoz majd a héten valamikor, hogy valamit intéznek. Fejleményekről majd itt tájékoztatlak, kérlek írj te is itten, ha valami okosat megtudtál.
2012. aug. 14. 19:36
 5/8 anonim válasza:

A kikapcsolás azért történik mert lefagy az eszköz, készül is dump erről az eseményről az sd kártyádra menti cp_crash_dump_<dátum>.bin néven.

egyelőre megpróbálhatod azt, hogy átlag 12 óránként bekapcsolod a repülőgép üzemmódot egy pillanatra majd vissza, ezzel megszakad a gsm kapcsolat és újraépül. egyelőre úgy tűnik ez megoldani látszik a fagyásos problémát és az elemet is jobban kíméli.

azoknál akik nem csinálják ezt meg előbb utóbb féltéglává válik az eszköz (végleg kihal) de garban kicserélik.

prohardver forumon terjed ez a tipp én csak tegnap óta alkalmazom, remélem beválik.

van egyébként pár scheduler app ami megadott időpontokban ki-be kapcoslja a repcsi üzemmódot szóval nem kell kézzel csinálnod.

2012. aug. 15. 17:28
 6/8 A kérdező kommentje:

kösziiiiiiii

az is problémám hogy mindent a telefonra mentett, és az sd kártyán még van 1,7 gb helyem.... ha letöltök egy alkalmazást kiírja hogy nincs hely :S ezzel mit lehet kezdeni?

2012. aug. 15. 22:03
 7/8 anonim válasza:
Beadtam a nagyokosoknak remélve, hogy nem csak egy úgymond rendszerváltást fognak csinálni. Maximum körülbelül két hét múlva jön vissza, egyenlőre jelenleg most úgy sincs olyan nagy szükségem rá. Vannak alkalmazások amik csak a telefonra telepíthetők, így ott kell helyet csinálnod nem pedig a memória kártyán. Ha nagyon zavar a dolog néz utána a netten az android rootolás dolognak, amely után megoldható, hogy egyből a memóriakártyára települjenek a programok. Vigyáz mert állítólag akkor a garancia ugrik, szóval én csak nagyjából olvastam utána a dolognak és egyenlőre nem foglalkozok ezzel elvégre is új telefon és lehetnek további hibák is mint a mostani kikapcsolós dolog. Én inkább majd néhány hónap után foglalkozok majd vele.
2012. aug. 16. 15:14
 8/8 anonim válasza:
Visszajött a telefon úgy három napja. Azt mondták újratelepítetek telefon adataiban csak a kernel változat változott. Ma a kikapcsolós probléma ismét jelentkezett. Állítólag SIM kártya nélkül nem produkálja a problémát, vagyis azt fogom csinálni, hogy a repülőgép üzemmódot kibe kapcsolom, ere pedig az ingyenes Power Scheduler alkalmazást fogom használni melyben ütemezek három időpontot és egy percre bekapcsolja aztán ki a repülőgép üzemmódot. Majd írok mi a helyzet. Egyébként a többieknél mi a helyzet akiknél fen áll a probléma? Nálad?
2012. aug. 27. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!