Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » A Nokia miért nem használ...

A Nokia miért nem használ Google Androidot?

Figyelt kérdés
Ha jól tudom a Nokiának nem megy valami jól az okostelefon piacon. Ezen nem segítene, ha windows helyett androidra váltanának? miért nem kötnek a velük szerződést?

2012. júl. 29. 21:04
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
nincs szüksége rá. A Nokia Navi a legjobb.
2012. júl. 29. 21:05
 2/9 anonim ***** válasza:

Szerintem pedig most már elkezdett indulni a piac, az elmúlt 2 évben nem volt valami sikeres, de 1-2 hónapja ismét beindult a vásár.

Nokiának túl sok pénzbe kerülne az Androidra való átváltás, és szerintem jó hogy van egy olyan gyártó, aki stabil Windows Phone-os készülékeket gyárt, szerintem átlagosan stabilabb mint az android kevesebbet fagy stb.

Az Ios az már egy másik kategória, de szerintem jó volna, hogyha a Apple és a Nokia szerződést kötnének, és Nokiákra is lenne Ios, akkor talán népszerűbb lenne az androidnál is.

A Nokia a Microsoft Windows Phone telefonoknak több mint a 80%-át teszi ki, hogyha átváltanának androidra, akkor a Microsoft is rengeteg pénzt veszítene.

Nekik is kevesebb bevétel jött mint 2011-ben, és épp most lenne szükségük pénzre, mivel a Windows 8, és a Windows Phone 8 elég sok pénzt igényel, hogy olyan stabil maradjon mint jelenleg.

Bocsi az offért, kicsit eltértem a témától, de jó hogyha ezt tudod.

2012. júl. 29. 21:11
 3/9 A kérdező kommentje:
sajnos nem ismerek adatokat, de az a 80% windows phone-os részesedés az nem lehet, hogy még így is kevesebb, mint mondjuk egy androidos 10-15% lenne ?
2012. júl. 29. 21:25
 4/9 anonim ***** válasza:

Az igazgatójuk , Elop egy marha és nem tud jó döntéseket hozni, azért.

Már amikor az Iphoneok kijöttek, akkor kellett volna lépjenek , de sajnos elaludtak

2012. júl. 29. 21:41
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

#4: Mikor megjelet az iPhone, akkor még nagyban Olli-Pekka Kallasvuo volt a CEO, csak 2010 szeptemberében került a Nokia élére Stephen Elop és akkor pedig már bőven gondban volt a cég.

---

Több dolog miatt is nem a Google-t és az Androidot választották. Egyrészt a Microsoft sokkal kedvezőbb ajánlatot kínált (kiemelt partnerség), másrészt a Googlenek és a Nokiának több olyan szolgáltatása van amelyek egymás konkurensei. (ilyen többek közt az autós navigáció, térképek, zeneáruház)

2012. júl. 29. 22:34
 6/9 anonim ***** válasza:

Vagy nem értelek téged, vagy idióta vagy.

#2 azt írta, hogy a Windows Phone-os telefonok 80%-a Nokia, ne azt, hogy a telefonok 80%-a Windows Phone-os.

WP7 úgy tudom 1% körül mozog, Android 50-60% között, iOS 30% körül és a maradék nagyon kevés százalék még Symbian/Blackberry és maradék.

#2 meg hiába ír olyanokat, hogy Nokia megállapodhatna Apple-vel és Nokia-kon is iOS lenne, ez akkora baromság, hogy álmodozni is hülyeség róla.

WP7 és Nokia most már valószínűleg soha nem is lesz elterjedt, már elkéstek ezzel, mindenki vagy Androidot vagy iPhone-t akar venni, WP7-nek marad az 1%, ha majd sikerül WP8-cal elérni az 5%-ot akkor hatalmasat haladtak.

2012. júl. 30. 00:35
 7/9 anonim ***** válasza:
szerintem ha nokia android-ot használna, már rég csődbe ment volna. nem a rendszerrel van itt gond, hanem az árazásokkal. a wp elég jól optimalizált rendszer, és nem kell alá erős vas...konkrétan a gyártási költségek jóval alatta vannak az eladási áránál...ez a probléma. persze emellé kapsz egy stabil rendszert, meg átlagnál valamennyivel hosszabb üzemidőt. egyszerűen így neki jobban megéri, ha android alá erősebb hardvereket raknának, vagy nem lenne annyira nyereséges, hogy fenntartsák magukat, vagy megfizethetetlenek lennének.
2012. júl. 30. 00:53
 8/9 anonim ***** válasza:

Ne tegyetek már mindenre androidot... gondolkozzatok!

Ha mindenen android lenne, vagy IOS. Esetleg lenne még mellette egy - két WP-s telefon...

Mit venne az, aki nem akar olyat mint a többieknek?!:D

Persze hogy a Symbiant.

Symbian egy baromi jó oprendszer lehetne ha engedné a többmagos támogatást. Aláírom hogy 680MHz-n is tökéletesen működik nekem a Nokiám, viszont néha tényleg visszasírom azt, hogy az N9-ben az idő fele alatt betöltötte az oldalt a tyelefon..

Viszont a Symbiant aki használja és az apró "törekvéseitől" eltekint, az mind imádja a telefonját.:)

2012. júl. 30. 10:59
 9/9 anonim ***** válasza:

Úgy hülyeség amit írtál ahogy van. Csúcskategóriás hardver és közepes hardver gyártási költése között nincs valami nagy különbség, jelenleg nincs olyan telefon, aminek a gyártási költése 200 dollár fölött lenne, viszont ezeket is 500 dollárokért adják.

2012. júl. 30. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!