Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Nokia n85 vagy Nokia 5800...

Nokia n85 vagy Nokia 5800 XpressMusic?

Figyelt kérdés
észrevételek,problémák,előnyök,hátrányok a telefonokkal kapcsolatba. köszönöm a válaszokat:)
2009. júl. 12. 23:01
 1/2 anonim ***** válasza:

A legnagyobb csalódás számomra: olcsó műanyag kialakítás. E51-esemmel (fémház) összehasonlíthatatlan. E51 mellett most 5800-ast használok, de én is szemeztem az n85-el. Okok, ami miatt mégis az 5800-ast választottam, vagyis 5800 pro:

- 640x360-as kijelző (NETezésnél sokkal kényelmesebb) és más alkalmazásoknál iskárpótol a tényleg nagyfelbontású kijelző

- virtuális teljes qwerty bill. SMS-nél, jegyzetírásnál, NETezésnél sokkal gyorsabb gépelés

- nem szétcsúsztatható, ergo nem fog úgy "lötyögni", mint a flipes, slide-os telefonokű

- érintőképernyős mivolta miatt megkönnyíti a navigálást pdf, doc fileokban, weboldalakon, menüben stb.

- notebook-kal, PC-vel (vezeték nélkül) összekötve touchpad-ként használható, ami összehasonlíthatatlan az iránygombokkal (D pad), sokkal könnyebben távirányítható vele a számítógép.

- egyre több játék, alkalmazás kezeli az érintőkijelzőt. Amelyik mégse kezelné, az is fut az érintkőképernyős 5800-on egy virtuális bill. segítségével (elvégre bőven van hely a 640x360-as kijelzőn a 320x240-re optimalizált programokhoz

- nem jelentősen, de jobb a készenléti ideje és a beszélgetési idő is (erősebb az akkuja is)

- újabb Symbian

- navigációnál se mindegy, hogy milyen felbontású a kijelző, a 640x360 nyerő :)

Most jöjjön a kontra:

- az n85-ben igaz, hogy sokkal kisebb felbontású a kijelző, de az AMOLED, ami kevesebbet fogyaszt és szebb (itt megjegyezném, hogy gyönyörű az 5800 kijelzője is, de az AMOLED-é a jövő a TFT-vel szemben)

- 5 Mp-es a kamerája az 5800 3Mp-vel szemben (én még mindig azt mondom, hogy fényképezni fényképezővel, a képminősége nem lesz jobb, hiszen a CMOS érzékelő mérete változatlan mind a kettőben, ergo több képpont egy ugyanakkor fizikai méretű kijelzőn nem fog minőség javulást okozni, de ez már egy másik mese...)

- minimálisan keskenyebb és rövidebb (de vastagabb és nehezebb)

Természetesen elfogult vagyok az 5800 irányába, de én is vaciláltam az N85-ösön (és még más készülékeken is). Az általam felsorolt dolgok miatt maradtam az 5800-nál.

2009. júl. 15. 16:50
 2/2 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszodat:)
2009. júl. 16. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!