"Egészséges" a telefonnak ha gyakran újratelepítem az Android operációs rendszerét? Vagyis pontosabban: visszaállítom a gyári állapotra elég gyakran, mert mindig összegyűlik egy csomó szeméttel, és zavar!
Minek?
Alkalmazásokat tudod törölni, cache-t tudod törölni, sd kártyárol tudsz törölni, híváslistát, sms-t tudsz törölni, akkor minek?
A linux nem Windows. Nem fog gigabyte-nyi helyeken DLL-eket tárolni, így nem kell újratelepíteni sem.
A telefonnak semmi baja nem lesz tőle.
A kártyán lévő mappák egy gyári visszaállítástól nem fognak eltűnni. Azt vagy formázod vagy letörlöd. Letörölni meg egy fájlkezelővel egyszerűen meg tudod tenni.
Ismeretlen fájlok: Attól, hogy nem ismered még lehet fontos. A telefonmemóriából nem igazán kéne kitrölöni semmit, mert lehet kell a rendszernek illetve valamelyik alkalmazásnak (mellesleg ehhez a memóriához hozzá se lehetne férni).
Törölt alkalmazások: Ha még ott van az alkalmazások kezelése menüpont alatt akkor biztos nem lett letörölve. Ezért is írhatja ki, hogy még foglalt egy kis helyet.
Az amúgy ténylegesen szemetet egy cache cleaner segítségével könnyen, gyorsan meg lehet oldani.
Én havonta szoktam gyári visszaállítást csinálni, baja nem lesz tőle. Van, akik kifejezetten ajánlják is, de egyébként nem kötelező :)
Nekem annyiban hasznos a dolog, hogy néha megesik, hogy az akksi indikátora kicsit megbolondul huzamosabb idő után (csak annyi, hogy van hogy mondjuk 80%-on elvan fél órát, utána meg lemegy hirtelen 78-ra, ami azért idegesítő tud lenni, ezt szokta orvosolni a visszaállítás nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!