A mobilinternet vagy a wifi meríti le gyorsabban a telefon akkumulátorát?
,,A mobilweb sokkal több energiát használ, mint a Wi-Fi. Gondoljunk csak bele ha a mobilwebet bekapcsoljuk a telefon mindig erősebb jelet próbál keresni míg a stabil Wi-Fi ezzel ellentétben csak az adatforgalomra kell hogy figyeljen. Jobb ha a mobilnetet csak 2G-re állítjuk 3G helyett és még jobb ha kikapcsoljuk amikor nincs rá szükség. Beállítások/Wi-fi és hálózatok/Mobil Hálózatok/GSM/UMTS beállítások."
Én azt hittem, hogy ha wifit használok, akkor merül le gyorsabban.
Megválaszoltad a saját kérdésedet.
Kérdem én, minek írtad ki ?
,,Ha napközben huzamosabb ideig van a közelben egy megbízható WLAN, akkor az állandó Wi-Fi kapcsolat kedvezőbb lehet az akkumulátor szempontjából, mivel a Wi-Fi kevesebb akkumulátort használ, mint a 3G. "
De ez tényleg igaz?
A WiFI és 3G hálózat tök másképp működik.
A 3G hálózatban egy sor olyan funckió van ami a WiFiben nincs ( mert nem kell ).
Pl WiFiben nincs megvalósítva a "mobility" funkció. Az az nem tudsz csak úgy simán két WiFi hotspot között "cellát" váltani. A WiFit arra találták ki, hogy beállsz egy helyre, rákapcsolódsz, adatot forgalmazol majd távozol.
A mobilinternetet úgy általában arra jó, hogy bárhol, bármikor tudjál adatot forgalmazni ( GSMen, 3Gén, LTEen ) lehetőleg minimális megszakításokkal. Ehhez egy jó adag matekor és protokol funkciót kellett belesulykolni a készülék programjába és hardware-be. Ezen funckiók egyik ára a magasabb akku fogyasztás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!