Töltsem a telóm vagy ne? :| (bővebben lent. :D)
De sok a hülye a világon...
A lítium-ionos akkumulátorokat, amiket használnak a mostani telefonokban, csak addig szabad tölteni, ameddig föl nem töltődtek, különben förobbanhatnak, kigyulladhatnak, ezért a töltésükkor külön elektronika gondoskodik arról, hogy ha kész, lekapcsolja a töltést, így mindegy, medddig hagyod fönt, úgysem fog több áramot kapni 1-2 óránál, azaz NEM, nem kell tölteni többet. És nem megy tönkre tőle az akkumulátor sem.
Ezt a sok-sok óra töltést nem azért találták, hogy gyorsabban tönkremenjenek az aksik, hanem azért mert régen tényleg így kellett tölteni őket. Aztán jöttek a lítiumos aksik, amelyeket már nem így kell tölteni. Elég rég óta ezeket az aksikat használják (7-8 éve, de lehet több is). Lemerem fogadni, hogy a jelenlegi telefonodban is így iítium ionos vagy lítium polimeres aksi van.
Csak sok ülzetben a dolgozók megragadtak a régi berögződéseknél és ezért mondogatják még így.
> és azt mondták nemkell tölteni...
Akkor mire használod? Ha nem töltöd nem kapcsol be...
Sokan mondják ezt, hogy első alkalommal ennyit és ennyit kell tölteni, de szerintem ez nem lényeges (mármint lehet, hogy egyes típusoknál fontos, nem tudom)
A régi Samsung SGH J700 telefonom teljesen jól elvolt ezzel a "12 órás" töltés nélkül is, 3 teljes évig. Utána behorpadt a kijelzője.
A nem olyan régi Samsung S5230 mobilom is simán elsiklott enélkül, nem is hallottam ilyesmiről, hogy pluszban kell tölteni.
A mostani ZTE Blade -em már majdnem 2 éves, és teljesen jól elműködik az "extra töltés nélkül".
Szóval...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!